Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 1992 / Augusztus 04, Kedd

 

Előadás

Részletes információ

Oldal nyomtatása

MÉG Színház: Performance

04. Kedd 18:00     Széchenyi tér

60'

A Még Színházról röviden

A név utal színházi törekvéseinkre, hogy tudniillik beemeljük tevékenységünkbe mindazt, ami a mi értelmezésünkben, formáját vagy tartalmát tekintve még színház, a klasszikus értelmezéstől akár a minimum, akár a maximum felé toljuk el a színházi gyakorlat mutatóját. A MÉG mozaikszó is: Misztérium és Gravitáció kezdőbetűiből. Számukra ez is mérvadó. Az emberi élet meghatározó vektora: a halál gravitásából a véges emberi élet törekvése a transzcendentális végellenbe, a hit misztériumába.

Darabjainkat közösen hozzuk létre, ez a szellemi munkára épp úgy vonatkozik, mint az egyes játékok tárgyi és eszközszükségleteire, bár nyitottságunk jegyében társalkotókat is szívesen fogadunk. Elektromos technikai berendezéseket nem használunk, élünk viszont a legkülönfélébb látványelemekkel: különböző mozgáskarakterekkel, egyszerű tárgyanimációkkal, bábokkal, óriásbábokkal, mutatványos trükkökkel, maszkokkal.

Játszottunk Prágában például nyáron az utcaszínházi fesztiválon, Sárospatakon és Békéscsabán a nemzetközi bábtalálkozón, több alkalommal a Budai Várban a Mesterségek Ünnepén, vagy szerte Budapesten forgalmas köztereken.

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció