Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 1993 / Július 19, Hétfő

 

Előadás

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Kerekasztal Színházi Társulás: Paul Foster: I. Erzsébet

19. Hétfő 19:00     Bálint Sándor Művelődési Ház

60'

A Kerekasztal Színházi Társulás 1991-ben jött létre. Amire akkor közel huszan társultunk: Tankred Dorst: Merlin avagy a puszta ország című darabjának részleteire épülő előadás bemutatása. A produkció végül A Lovagsereg éneke címet kapta, több országot, sok fesztivált megjárt, sikerrel.

A folytatás újabb "ének" volt: J. M. Synge: A nyugati világ bajnoka című drámájából készül Hősének. Tíz előadást ért meg, szereplők kiválása miatt ennyit. Tanulmány volt számunkra, rengeteg színészi-rendezői tanulsággal - az alacsony előadásszám ellenére mégis sikerként könyveljük el: ezt a ma már klasszikusnak számító darabot hazánkban még nem játszották világirodalmi rangjának megfelelő szinten. a Kerekasztalnak volt egy olyan próbája és egy előadása, amikor közel járt ehhez.

Mindkét előző darabunk szerkezetétől, stílusától elütő, nagyon más Paul Foster: I. Erzsébet című darabja, s a belőle készült előadás. Produkcióink sokáig, előadásról előadásra jelentősen változnak. A lovagsereg éneke a huszadik előadás körül "állt be". Az I. Erzsébet még nem tart itt, még mindig izgalmas feladat számunkra, sok részeredménnyel.

szereplők

Egervári György, Elek Ferenc, Gyombolai Gábor, Juhász Viktór, Körömi Gábor, Láng Annamária, Lipták Ildikó, Pecsovszky Tamás, Pereszlényi Erika, Romankovics Edit, Scilling Árpád

zene

Hornyák Péter, Soós László

rendező

Kaposi László

dalok

Vadady Attila

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció