Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 1993 / Július 19, Hétfő

 

Előadás

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Arvisura: W. Shakespeare: Szentiávánéji álom

19. Hétfő 22:00     Régi Zsinagóga

60'

Kevés olyan dráma akad a világirodalomban, amely ennyi színt és szintet vegyít össze egy előadásban.
A téma: szerelem, melybe a szellemvilág istenei és egy fejedelmi udvar nemesei bonyolodnak. A harmadik szinten a mesteremberek társasága is szerelmi történetet próbál, majd ad elő. Így a szerelem az amelyen keresztül a hármasság (szellem-lélek-test) körébe ér.
A díszletek, a zene, akciók összhatása okozza, hogy állandóan mozgó közegben érezheti magát a néző, amelynek középpontjában az emberi lélek ingatagsága és a formáit váltó, álomszerű valóság áll. Ezt a hullámzó világot segíti az a fogás, hogy a játékban egyszerre három Puck szerepel. Ők végül is egyetlen, hol szétváló, hol újra egyesülő, az egész szentivánéji zűrzavarért felelős szellemalakokat képviselnek.
A játékban az a legvonzóbb, hogy határtalan, mint vágyaink. Egyszerre lehetünk manók, istenek, halandók és erős vonásokkal megrajzolt, kérges tenyerű mesteremberek.


Az ARVISURA szó közép-ázsiai eredetű, egyik etimológiája szerint jelentése "igaz szólás". Ez a címe egy szöveggyűjteménynek, mely a hun-magyar törzsek mitológikus történetét tartalmazza.
Tanulmány Színház névvel alakult meg csoportunk 1979-ben. Alaptörekvésünk, hogy a magyar kultúra és a keleti színházi hagyományok alapján összetett, hatékony színpadi közlésrendszert alakítsunk ki.

 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció