Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 1993 / Július 22, Csütörtök

 

Előadás

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Tanyaszínház: Csantavéri Passió

22. Csütörtök 17:00     Dugonics tér

60'

"Szórakoztató az élet
Helyettem mások élnek
S összetehetném bár két kezem
Még nem is vagyok - már vétkezem"

A Tanyaszínház idén ünnepli fennállásának 16. évfordulóját. Ez idő alatt a Vajdaságban mintegy 400 előadást tartott, míg külföldön kb. 100-at, és Szlovénia magyar lakta területén /Muraközben/ 50-60 előadást.
Ez a színház az újvidéki Művészeti Akadémia magyar nyelvű hallgatóinak, valamint a profi vajdasági magyar színészeknek és vajdaság magyar polgárainak a szabad társulása - alternatív nyári utazó színház.
Feladata, hogy olyan helyre vigye el az anyanyelvi színjátszást, ahová kőszínházaink nem juthatnak el. /Falvak, tanyacsoportok, templomok kertjei, udvarok és művelődési házak./
Utazó színház - színpadát, a szamarak által vontatott ekhos szekereket szabadtéren állítja fel, nézői körülállják a meseszalaggal jelölt területet. Célunk szórakoztatva nevelni és ápolni anyanyelvünket, és a vajdasági színházi kultúrát, összekötve a vajdasági diákszínjátszást, a színésznevelést és a profi színjátszást.
A Csantavéri Passió a Tanyaszínház ez évi bemutatója, Hernyák György és Soltis Lajos "műve", amelyben megpróbáljuk bemutatni a vajdasági ember kínjait, keservét, szenvedését, elűzetését, fiatalon elhunyt költőnk és barátunk, Sziveri János költeményei, valamint F. Kafka: Az én cellám az én váram c. műve és a Biblia segítségével.
Ez az alkotói kettős eddigi munkásságával is egy autentikus vajdasági színház megteremtésén fáradozott több-kevesebb sikerrel, elismeréssel. Előadásunk mottója: "Az emberi történelem: a pillanat egy vándor két lépése között" (F. Kafka).


szereplők

Bakos Árpád, Bugyi Angéla, Csajkó Elvíra, Dudás Levente, Gajo Orhidea, Giric Attila, Hanák Zoltán, Ifj. Szloboda Tibor, Irsai Andrea, Káló Béla, Karácsonyi Zoltán, Körmöci Petronella, Magyar Attila, Mezei Kinga, Mezei Zoltán, Nagypál Gábor, Péter Ildikó, Rokay Károly, Salamon József, Soltis Lajos, Soltis Lehel, Szálas Tímea, Szilágyi Nándor, Tari Teréz, Tényi Edit, Vukoszavljev Iván

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció