Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 1994 / Július 21, Csütörtök

 

Előadás

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Csetneki Gábor és Vincenzo Cozzi: workshop

21. Csütörtök 10:00     Tantuszház

240'

Vincenzo Cozzi rendező, színész, performer. Színészi fejlődését a színházi avantgarde ma már történelmi csoportjai határozzák meg. Első színházi kísérleteit aLiving Színházzal együttműködve kezdte, majd megalapította és irányította a Lanterna Rossa nevű színházi csoportot. Részt vett az Odin Teatre Iben Nagel Rasmussen által vezetett utcaszínházi szemináriumain. Színházi rendezés Dominique de Fazionál tanul. A Római Opera több előadásának létrehozásában közreműködött, valamint részt vállalt az Ente Lirico Romano által kezdeményezett Mímus és Akrobata Iskola megteremtésében. Performerként gyakran gólyalábbal dolgozik. Szerepelt számos olaszországi és nemzetközi fesztiválon. Munkájában a színész testi kifejező- és teremtőerejének kutatását a keleti és nyugati színházi pszichofizikus technikáknak tanulmányozásával és elmélyítésével köti össze. A tai chi chuan tanáraként a tai chi-t a színészi munka előkészítésére használja, szervez és tart előadásokat, kurzuoskat, szemináriumokat.

VÁLOGATÁS ELŐADÁSAIBÓL

–    Háború? Háború! – Velence, 1984
–    Eduardo emlékére – Róma, 1986
–    Incanto – Róma, 1989
–    A kilencedik hold – Róma, 1990
–    Carmen – Római Opera, 1991
–    Egy elindulás nélküli utazás – Nápoly, 1991
–    Turandot – Calcutta, 1992
–    Egy genetikus emlék kuszasága – Nápoly, 1993
–    Hommage á Fellini – Nápoly, 1993
–    Eltáncolni a teret – Róma, 1994
–    Egy forradalom kezdete – Nápoly, 1994

Csetneki Gábor 1949-ben született. Egyetemi tanulmányait az ELTE BTK magyar-angol szhakán végezte. Első állomásként a térszínházban színészkedett.
A továbbiakban:
1978-80: Grotowski Laboratóriumszínháza (Wroclaw)
1981-87: Párizs, Yoshi Oida, Brook vezető színészének műhelyei. Ottartózkodása során saját műhelyeket is vezet, több önálló darabot rendez. Hazatérése után rövidesen megalakítja a Szárnyak Színházát.

A KURZUSRÓL

Azok a színpadi, rituális – személyes és kollektív – jelek, amelyeket a színész (rítushordozó) a játék során felszabadít  és felhasznál – természetesek és kreáltak is.
Természetesek, mert a test összes fizikai működése, funkciója részt vesz bennük, átlényegült, megalkotott, felemelt formában, a játék keretében. Az, ami e két funkciót, a természetes működést és az alkotást meggátolja, nyilván kiderül a játék során – ha ezeket a gátakat a spontán akciók kutatásával eltávolítjuk, úgy áll előttünk az ember, ahogy elképzeljük: sugárzó, tiszta, intenzív és egyszersmind megbékélt.

ELŐADÁSAIK

1988: AISA – Deák Varga Ritával
1991: Kilenc, Haiku
1993: Királynő üzenete
1994: Koboldok – Deák Varga Ritával

előadó

Csetneki Gábor, Vincenzo Cozzi

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció