Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 1997 / Július 29, Kedd

 

Előadás

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Artus (Budapest): PORTRÉ C/VIII-IX.

29. Kedd 23:30     Régi Zsinagóga

90'

Minden alkalommal egy másik festő van jelen, aki az előadás ideje alatt fest egy üveglapra. A festő modellje maga az előadás és minden jelenlevő személy. Ezzel egyidőben készül egy másik, computer-portré, melynek alapjául a nézők és szereplők arcai és nevei szolgálnak. Az előadás dramaturgiája a véletlen. Az alkotórészek (tételek) sorrendjét a festő határozza meg, így az minden nap más, melyet senki sem ismer előre. Csak az első és az utolsó akció kötött. Száz előadás során száz üveg- és száz computer-portré készül el, melyek részben kiállítandó műalkotások, részben a következő Artus előadás tér-installációjának alkotóelemei lesznek.
A PORTRÉ C. egy nagyobb mű első részének szárazföldi variációja. Az első két részt az Artus társulat stúdiójában, a továbbiakat remélhetően az Art’uszályon mutatjuk majd be. Az Art’uszály a Dunán kikötött, uszályból átalakított vízen lebegő alkotás, szobor és színház, melyben a nézők is elhelyezkednek és az előadások is zajlanak. Az uszály minden négyzetcentimétere, csavarja és területe arra vár, hogy kortárs művészek tovább építsék, szobrosítsák és újabb "testreszabott" előadásokat, koncerteket és tér-kompozíciókat hozzanak létre rajta. Az Art’uszály egy organikus alkotás, mely folyamatosan fejlődik, növekedik, változik.
Támogatók: CAOLA Rt., Soros Alapítvány, Goethe Institut, Nemzeti Kulturális Alap, Művelődési és Közoktatási Minisztérium, Fővárosi Önkormányzat, Műhely Alapítvány

szereplők

Mándy Ildikó, Pintér Béla, Regenhart Éva

zeneszerző

Stollár Xénia

zene

Rozmán Lajos, Somogyi Erzsébet, Stollár Xénia, Winkler Orsolya

rendező

Goda Gábor

koreográfus

Goda Gábor, Mándy Ildikó

jelmez

Szűcs Edit

fény

Kocsis Gábor

festő

Bíró Ildikó, Szabó Erika

építész

Sebestyén Ferenc

speciális kellék

Ernst Süss, Gavallér Mihály, Juhász Ilona, Keresztes Zsuzsa, Kocsis Gábor, Sólyom Tamás

computer

Langh Róbert

 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció