Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 1997 / Július 31, Csütörtök

 

Előadás

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Picaro Mûvészeti Mûhely: Pinokkió

31. Csütörtök 19:00     Kisszínház

90'

Az életre keltett, önálló létre, szabadságra vágyó bábu története ősi, alkimista beavatási történet. Szerepel a legrégibb genezis-leírásokban, az egyiptomi fáraók sírkamrájában talált tekercseken (Homunculus), a héber misztikában (Gólem), a tibeti mágiában (Kylkhor), sőt, még a Bibliában is.
Pinokkió története a teremtmény mágikus beavatása a Tarot-kártya misztikus tanításai alapján. Az ember valójában nagyon pontosan tudja, miért hal meg, sőt, még azt is, hogy miért született. Csak – sajnos – természeténél fogva feledékeny. Így minden erőfeszítése, amit mindennapi létezésében, álmaiban, vagy akár a halála, vagy születése pillanatában tesz, e két kérdés megoldására irányul; és csak a megoldódás pillanatában döbben rá, hogy a két kérdés – a születés és a halál problémája – egy.
A bábu ezzel az Egy-gyel találkozik az emberréválás, vagyis a megismerés pillanatában. Ezt az Egy-et nevezhetjük akár Istennek is, a megismerés pillanatát pedig tekinthetjük örökkévalóságnak.
Ennek megfelelően a "Pinokkió" mesekönyv maga a Tarot-kártyacsomag, Pinokkió pedig a kártya nulladik lapja, a Bolond, akivel a beavatás misztériuma megtörténik.
Támogatók/Sponsors: Arvisura Színház, Fővárosi Önkormányzat Színházi Alap, Szkéné Színház, Művelődési Minisztérium

szereplők

Bereczky Péter, Halász Péter, Király Attila, Lukács Gabriella, Stubnya Béla, Tamási Zoltán, Terhes Sándor, Zöldhegyi Sarolta

zene

Pelva Gábor

rendező

Deák Tamás

díszlet

Bereczky Péter, Oldal István, Paseczky Zsolt

jelmez

Szűcs Edit

szerző

Deák Tamás

technikus

Deák Tamás, Tamás Gábor

 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció