Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Exstasis - 2003. évfolyam - 4. szám / Istállóból az első sorba rovat

 

Lapszámaink

a kultúrszőkék - Fábián Zsolt szereti a színházat

nyomtatható verzió

De legalább ennyire akart néhány éve egy jó nagy gépparkot, „istállót” G4-esekkel, és pár éve ez össze is jött neki.

Gimnázium után, a nyolcvanas évek végén a 8:15-ös csoport nevű társulat tagja volt. Az évek elteltével a közösség azonban fellazult, majd több részre bomlott. Aztán jött az Anselmus Repülőszínház az Ágacskával , a Hamlettel és Kleist Amphytrionjával, de a társaság „idővel elpárolgott”.

Fábián Zsolt segíti a színházat, ha teheti.
Ezért is vett részt a MASZK Egyesület megalapításában 1991-ben. Az egyesület célja az volt, hogy a közönség megismerje azokat az elsősorban külföldi színházakat és rendezőket, akiknek munkái példaértékűek. Az egyesületnek köszönhetôen jutott el Szegedre az Odin Teatret, a Derevo vagy az Ache is, és legnagyobb érdemüknek azt tartja, hogy e társulatok mindig örömmel érkeztek ide.

2000 ôszétôl már nem tagja a MASZK-nak. Belevágott egy kreatív stúdió irányításába. Már-már győzedelmeskedni látszott a programozó matematikus a bölcsész felett – ugyanis mindkettőbe belekóstolt –, de hamar bebizonyosodott, hogy a színháztól nem olyan könnyű megválni. Terve ugyanis az, hogy feleségével létrehozzanak egy olyan alapítványt, amely segíti a független művészeti közösségek megjelenését az interneten. Ezek a társulatok „igen rosszul menedzselik magukat”, szükségük van valami alapra, mely használatra készteti őket.

Fábián Zsolt kritikusan figyeli a színházat.
Az Alternatív Színházi Szemlén ezidáig csak magánemberként vett rész. A szemle Szegedre került, felkérték zsűrinek, elôször vonakodott, majd némi gondolkodási idő után elvállalta. Bár nem kis munka, mindent megtesz azért, hogy leküzdje előítéleteit, és objektíven döntsön.

4.oldal

Vissza a tartalomjegyzékhez Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció