Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2004 / Július 17, Szombat

 

Előadás

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Újvidéki Színház (Szerbia): Via Italia - .

17. Szombat 18:00     Régi Zsinagóga

120'

Domonkos István az Új-Symposion nemzedék hatvanas évek eleji indulásának egyik meghatározó figurája, Tolnai Ottó mellett a vajdasági magyar költészet egyik legnagyobb alakja. A hetvenes évek elején költôi életmûve megszakadt, töredékessé vált, ez egybeesik svédországi emigrációjával, ahol ma is él. Legnagyobb verseit (pl. Kormányeltörésben, Elsô újvidéki elégia, Kuplé), illetve prózai munkáit (Kitömött madár, Via Italia) alkotói korszakának elsô 15 esztendejében hozta létre.

A regény és néhány vers alapján készült darab premierje 2004 januárjában volt, az Újvidéki Színház színészei az újvidéki Mûvészeti Akadémia harmadéves hallgatóival együtt állították színpadra. A rendezô, a többszörös díjnyertes és Jászai-díjas Mezei Kinga korábbi darabjai, Genet Cselédekje és a Szelidítések (Sziveri János költészetének ihletésére) már szerepeltek a
THEALTER International fesztiválon. Pác címû rendezése (Hamvas Béla Karnevál c. regénye alapján) a Kisvárdai Fesztivál díjnyertese volt 2002-ben. A Vajdasági Hivatásos Színházak 54.
Fesztiválján Mezei Kinga a Via Italia különleges játékteréért elnyerte a legjobb díszlettervezô díját. A darab a legjobb elôadás, Mezei Szilárd a legjobb színpadi zeneszerzô, Puskás Zoltán pedig a legjobb férfi színésznek járó elismeréssel gazdagodott.

szereplők

Balázs Áron, Elor Emina, Ferenc Ágota, Huszta Dániel, Kovács Nemes Andor, Molnár Róbert, Nagypál Gábor, Németh Attila, Pongó Gábor, Puskás Zoltán, Varga Tamás

zene

Mezei Szilárd

dramaturg

Gyarmati Kata, Mezei Kinga

rendező

Mezei Kinga

hangmérnök

Salamon József

díszlet

Mezei Kinga

jelmez

Janovics Erika

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció