Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2004 / Július 18, Vasárnap

 

Előadás

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Mitsoura: Koncert - -

18. Vasárnap 20:00     Régi Zsinagóga

90'

Juhász „Miczura” Mónika összetéveszthetetlen hangjával, egyedi elôadói tehetségével világszerte a legrangosabb helyen szerepel a roma elôadómûvészek sorában. Újonnan alakult zenekarában olyan zenészek veszik körül, akik a tradicionális zene iránti érzékenységükkel izgalmas zenei környezetbe helyezik Mitsou dalait. Három évnyi hallgatás után született meg a hosszú kísérletezés, útkeresés eredménye, egy a roma kultúra gyökereibôl és a jelenvaló világ hatásaiból táplálkozó lemez. Az album májusban az európai világzenei listán a 9. helyre jutott fel. A hangtechnikailag rendkívül igényes, Mandula Éva képzômûvész kaleidoszkópszerû háttéranimációinak vetítésével gazdagított koncertprodukció vidéken most látható elôször, 4-5 olyan dallal kiegészítve, amely nem hallható a lemezen.

„Ezek a dalok különbözô cigány tradíciókból, zenei hagyományokból származnak. Édesanyám dalai, a család dalai, a közös ünnepek, a temetések dalai. Gyûjtések idôs cigány emberektôl, akik
olyan tehetséggel énekeltek, ahogyan én talán sohasem fogok. A Mitsourával akartam újra a közönség elé lépni. Természetes folyamat volt. Egy szép, lassú kiteljesedés. Nekem így szólnak ezek a dalok.”
(Mitsou)

A zenekar tagjai:
Mitsou: ének, percussion
Dés András: kanna, bodhran, riq, ride, darbouka, percussion
Lukács Miklós: cimbalom
Moldvai Márk: keyboards, computer, live surround
Monori András: gadulka, kaval, soprano, ektar, zurna
Szalai Péter: tabla, ghatam, doromb, dholak, kalimba, konnakol

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció