Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2004 / Július 18, Vasárnap

 

Előadás

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Oleg Zsukovszkij (Oroszország): Hárfeusz - -

18. Vasárnap 22:00     Régi Hungária

60'

Az egyszemélyes elôadás Hárfeusz, a mûvész utazását meséli el egy posztfolk, neopunk musical keretében, amely a szerelemrôl, az életrôl, a halálról, az idôrôl és a csillagokról szól…
Az elôadást Orfeusz alakja inspirálta, akinek neve annyit tesz: árva, magányos. A görög mitológia emblematikus alakja kitûnô költô és zenész volt. Bár játékával sikerült még az isteneket is elkápráztatnia, imádott felesége megmentésében kudarcot vallott. Eurydiké nem térhetett vissza vele a napvilágra, így Orfeusz további életében a magányt választotta.

Oleg Zsukovszkij többször megfordult már a THEALTER fesztiválon. Legutóbb 2000-ben láthattuk szólóban, azt megelôzôen állandó társulatával, a Derevóval, valamint az Achéval is fellépett városunkban.

„Itt egyetlen elôadó van, de az nem én vagyok, nem tudom, ki az… Nem igazán értem ôt, aki ezt csinálja. Ez az ember sokkal igazabb életet él, mint én. Úgy él, ahogy én csak szeretnék. A dolog tragédiája, hogy nem tudok olyan lenni. Ez személyes tragédia és semmi köze az elôadáshoz. Ez az a mítosz, amibe be szeretnék jutni; talán énemnek egy része már ott van. Túlságosan bûnös, túl hiú, túl evilági vagyok ahhoz, hogy egész lényem odakerülhessen.”
(Oleg Zsukovszkij)

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció