Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2004 / Július 21, Szerda

 

Előadás

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Theater Tetrapiloktomie (Németország): Bon Voyage - -

21. Szerda 20:00     Régi Hungária

90'

Utazás egy végtelen vakvágányon. Vajon a vonat velünk vagy nélkülünk indult-e el, ki tudja? A válaszra várni. Vég nélkül. Hiábavaló. A színpadon nem történik „Semmi”.

Valahol, valamikor, talán egy váróteremben, talán az apokalipszis után összetalálkozik két alak. Az egyik, aki már mindent maga mögött tudhat, megfigyel, jegyzetel, mivelhogy az embereket
érdekesnek találja. A másik jön és megy, meghal és feltámad. Átkozottul melankolikus. Abszurd ritmusaikkal mindketten úton vannak, utaznak, körbe-körbe, egyenesen elôre.

A Tetrapiloktomia Színház 1999-ben jött létre Berlinben. Klapcsik László, miután elbúcsúzott Kovács Elemér nyugalmazott vasutastól és nagyon szomorú volt, összetalálkozott Wolf Dieckmann-nal, a patafizika jeles képviselôjével. Közösen ismerték fel egy új színház alapításának szükségességét. A képzômûvészet és a színház határmezsgyéjén botorkálva bukkantak rá sok szemétdombra vetett holmira (fûrész, lejárt szavatosságú dobozos szardínia, kilyukadt teáskanna stb.), melyek meghatározóakká váltak további munkáikban.

alkotó-előadó

Klapcsik László

díszlet

Wolf Dieckmann

asszisztens

Elisabeth Zündel

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció