Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Exstasis - 2007. évfolyam - 1. szám / Barboncás rovat

 

Lapszámaink

összeállította: VI. - A Barboncás Egyesületről

nyomtatható verzió

-

A Barboncás – Bábokkal Nemcsak a Gyermekekért Közhasznú Egyesület 2005-ben alakult azzal a céllal, hogy saját fejlesztésű bábterápiáját minél szélesebb körben alkalmazva a bármilyen szempontból hátrányos rétegeket, főként a gyermekeket segítse. Megálmodója, alapítója, művészeti vezetője az a Perovics Kiss Ágnes, okleveles bábművész, aki úgy a bábterápiának a kidolgozója és kivitelezője, mint a bábelőadások létrehozója.
A háromlépcsős Barboncás terápia tematikus részét az egyesület eddig a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának onkológiai és intenzív osztályán, valamint roma fiatalok körében alkalmazta, szép eredményekkel. Profiljukhoz emellett a programszervezés és művészi bábelőadások létrehozása is hozzátartozik. 2006 novemberében indult az egészséges életmódot és a környezetvédelmet népszerűsítő játszóház-sorozatuk, ahol a gyerekek a szabadidő aktív eltöltése közben, nemformális tanulási környezetben a mai társadalom létfontosságú értékeit is­merhetik meg.
Hisszük, hogy a toleráns attitűdre, az egészséges életmódra és a környezettudatos viselkedésre való nevelést már gyermekkorban el kell kezdeni, az igényt erre minél korábban ki kell alakítani. Ha eme értékeket játékos formában kommunikáljuk, ha az a gyermek nyelvén, a játékon, a mesén keresztül, a számára leginkább befogadható módon
történik, akkor valódi és tartós eredményeket érhetünk el. Egyesületünk arra törekszik, hogy minél több területen hatékonyan alkalmazza módszerét.
A csapat: Perovics Zoltán, Perovics Kiss Ágnes, Márton Ibolya, Kiss Attila Etele, Szvetnyik Margit, Schwimmer-Tóth Tímea
(forrás: www.barboncas.hu)

14.oldal

Vissza a tartalomjegyzékhez Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció