Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Exstasis - 2008. évfolyam - 1. szám / Ekisfeszt rovat

 

Lapszámaink

Sarnyai Tibor - Szeszeljünk bátran!

nyomtatható verzió

Házigazdaként mutatkozott be az Egyetemi Színpad

Az  Ekisfeszt  házigazdájaként  lépett  fel  a  SZESZ  társulata  a  JATE Klubban a THEALTER Fesztiválon Hubay Miklós egyfelvonásos darab-jával. Az előadás pikantériáját adta, hogy a színészek  is a bemutató napján szembesültek a szöveggel, hiszen az gyorspostával érkezett az idős írótól. A 30 fős társulat a fellépésen túl igyekszik aktívan közreműködni  az  Ekisfeszt  valamennyi  programján.  Lapunk  a  színpad vezetőjével, Czene Zoltánnal beszélgetett.

–  A SZESZ 2003-ban alakult meg. Sikerült-e az induláskor kitűzött célokhoz közelebb jutni?
–  Annyiban mindenképp, hogy a Szegedi Egyetemi Színpad kialakította a maga 1000–1500 fős, stabil nézőközönségét. Amíg lehetett, a Pinceszínházban  játszottunk, ma a Bálint Sándor és az Alsóvárosi Művelődési  Ház  ad  nekünk  otthont.  Darabjaink  szerencsére  nemcsak a fiatalokat, de a városban élő idősebbeket is megmozdították, Gyurkó  László,  Hubay  Miklós  jól  ismert  művei  őket  is  hozzánk vonzották.  Büszkék  lehetünk  azokra  a  tagokra,  akik  sikerrel  léptek tovább tőlünk. Akit a legjobban ismernek, talán Boncz Ádám, aki ma New Yorkban tanul, de Csorba Katalin vagy Bánvölgyi Tamás neve is ismerős lehet. Egy volt tagunk, Szűcs László a Veszprémi Színházban dolgozik.

–  Mit láthat a közönség a SZESZ előadásában mostanában?
–  A  THEALTER-en  Hubay  Miklós  egyfelvonásosát  olvastuk  fel, amelynek  érdekességét  az adta,  hogy  péntek  reggel  érkezett  hozzánk  a  végleges mű. A  következő  egyetemi évadban  pedig Heltai Jenő A néma leventéjét dolgozzuk fel.

5.oldal

Vissza a tartalomjegyzékhez Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció