Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Exstasis - 2008. évfolyam - 1. szám / Rádió Mi rovat

 

Lapszámaink

UTTAM - 8 óra munka, 8 óra műsor, 8 óra átváltozás

nyomtatható verzió

Rekordidejű élő közvetítéssel jelentkezik a Rádió Mi

Metamorfózis… A Rádió Mi a fennállása óta, azaz 3 éve közreműködik a THEALTER fesztiválon, és ez idő alatt komoly átalakuláson ment át. Története egy József Attila sugárúti garázsban kezdődött, majd az egyetem berkeiben folytatódott, míg végül elfoglalta jól megérdemelt helyét a régió egyik legmodernebb stúdiójában. Pár napra azonban lecserélik a légkondicionált helyiséget a Régi Zsinagóga udvarára, ahonnan élőben közvetítik a művészek és a közönség átváltozását.

Nem csak a helyszín, a stáb  tagjai  is  folyamatosan cserélődnek. Idén a jól ismert hangok mellett újak is felcsendülnek. Ami mindig is volt, van és lesz, az a munkatársak töretlen lelkesedése. Erre nagy szükség  van, hiszen  Szeged  első  közösségi  rádiója önkéntesekkel
dolgozik, akik a főállásuk mellett áldoznak az éteri szenvedélynek.

– Idén nagy fába vágjuk a fejszénket – mondja Szőke-Tóth Ágnes, a rádió egyik munkatársa. – Az előző években napi 3-4 órában tudósítottunk a  fesztiválról,  idén azonban 8 órás élő közvetítésre  számíthatnak a hallgatók. Igyekszünk az összes helyszínen ott lenni, minden workshopon részt venni, és mindenkit megkérdezni: az utca emberét, a  nagyérdeműt  és  a  szakmabelieket  egyaránt.  Ez  komoly  kihívás, hiszen a stáb ezúttal is csak 5-6 emberből áll.

A  rádiónak mindig  is  szívügye  volt,  hogy  teret  adjon  az  olyan szubkultúráknak, amelyek  más  médiumban  nem  kapnak  elég nyilvánosságot.  Alternatív  színházi  fesztiválként  a  THEALTER-nek mindenképp helye van a műsorok között, azonban a rádió ennél is többre készül. Szeretné a kultúrát közelebb hozni az emberekhez, és  egy  rég  elfeledett műfajt  is megpróbál  feléleszteni:  a  színházi élő  közvetítést. Nem prózai darabra, hanem  az Ooorpheusz  című táncelőadásra esett a választás – nehezítve ezzel is a feladatot.

A THEALTER Rádió minden nap 10.30 -19 óráig hallható Szeged belvárosában az FM 89,9-en; utólag pedig a Rádió Mi honlapjáról lehet letölteni a műsorokat. (www.radiomi.hu)

Mi is megyünk a Csillagba!

A THEALTER ezúttal  is  csatlakozik a Csillag börtönben megrendezésre  kerülő  Dankó  Pista  Fesztiválhoz.  Azonban  idén  nemcsak Pogány  Juditot, hanem  a Rádió Mi műsorvezetőit  is meghívták  a szervezők.  Bátki  Balázs  és  Vad  Zsolt,  a  Betönkeverő  című műsor szerkesztői még most is kétkedve beszélnek a hírről.

– Döbbenet…! –  ismételgeti BetonBalázs. – Már  régebben említette egy újságíró barátom, hogy a fegyencek hallgatják a rádiónkat, és van egy kedvenc műsoruk. De nem gondoltam volna, hogy ennyire népszerűek  vagyunk  a  rácsok mögött  is.  Először  jó  kalandnak  tűnt,
aztán  persze  kicsit  összeszorult  a  gyomrunk.  Most  már  kíváncsian várjuk a találkozót! Levetkőztük az előítéleteinket – hiszen a rabok  is ugyanolyan emberek. Már készülnek a zenei válogatások… természetesen kizárólag Mozart és Beethoven jöhet szóba! :-)

A Betönkeverő a Rádió Mi egyik leghallgatottabb műsora. Fő profiljuk a metál, illetve minden más, ami „kemény” zene. A műsorvezetők meghatározása  szerint ez az „underground undergroundja”, hiszen  a műfajon  belül  is  elsősorban  olyan  zenéket  játszanak  le, amelyek  még  a  speciális  rétegmagazinokban  is  ritkán  jelennek meg. Népszerűségük oka lehet, hogy jól működő kétoldalú kapcsolatot ápolnak a zenekarokkal, és rendkívül naprakészek. Olyannyira, hogy egy-egy nevesebb együttes gyakran náluk debütál új  albumával.
A közönségtalálkozóra július 28-án kerül sor. MI büszkén vállaljuk!

15.oldal

Vissza a tartalomjegyzékhez Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció