Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Hírek

 

Hírek

 

 
 Összesen: 8 hír hír / oldalra:   5
 2/2 oldalra « Előző Következő» Ugrás közvetlenü a(z):   

KEHI vizsgálat

Mi is levelet kaptunk a Kormányzati Ellenőrzési Hivataltól a Norvég Civil Támogatási Alapnál tavaly támogatást nyert pályázatunk kapcsán.

Egyesületünk is levelet kapott a Kormányzati Ellenőrzési Hivataltól: a Norvég Civil Támogatási Alapnál tavaly támogatást nyert „Játszani is engedd – a kulturális esélyegyenlőség javítása a szegedi szegregátumban” elnevezésű projektünk teljes dokumentációját, elszámolását, illetve „a támogatásközvetítő szervezettel a projekt lebonyolítása kapcsán folyatott levelezéseket, feljegyzéseket” kérik, június 25-éig, elektronikusan.

Az elmúlt közel 25 évben számtalan ellenőrzésen átestünk (és megfeleltünk), és ezzel a projekttel kapcsolatban sincs takargatnivalónk: a kért dokumentumokat – bírság kirovása, vagy az adószámunk felfüggesztésének elkerülése érdekében – rendelkezésükre bocsátjuk. Ugyanakkor a dokumentumok átadásával egy időben jelezni fogjuk a KEHI felé, hogy vitatjuk a vizsgálat jogalapját – és reméljük, hogy az idén különösen rossz pályázati eredményességi mutatónk nem romlik tovább.

A szóban forgó projekt filmes dokumentációja már eddig is bárki számára hozzáférhető volt.

2014.06.20.

forrás: MASZK

2. THEALTER Tea for Two Workshop

Hallasd a hangod! – Antigoné Reloaded alcímmel idén 3 szakmai tréninget ajánlunk színművészetiseknek, drámatagozatosoknak.

2. THEALTER Tea for Two Workshop 
Hallasd a hangod! – Antigoné Reloaded
kurzusvezetők: Urbán András, Gemza Péter, Horváth Csaba


A MASZK Egyesület huszonnégy éve van jelen, tölt be vezető szerepet Szeged kortárs színházi életében. Egyesületünk 20 éve működteti a sokáig egyetlen befogadó profilú vidéki intézményt a szegedi Régi Zsinagógában, ahol 1992 óta látunk vendégül színházi, táncszínházi produkciókat itthonról és külföldről, rendezünk filmes, képzőművészeti, zenei és irodalmi programokat. Az Alterra Kortárs Előadóművészeti Központ, azaz a Régi Zsinagóga a fő helyszíne az idén 24. alkalommal sorra kerülő, évente jelentkező nemzetközi színházi fesztiválunknak is.
Az évek során működési körünk is egyre komplexebb lett: az elmúlt két évtizedben több alkalommal is teret adtunk színész- és táncos kurzusoknak, workshopoknak.

Idén 17. életévüket betöltött, közép- vagy felsőfokú művészeti képzésben résztvevő tréningezőket várunk. Három csoportban, három kiváló alkotóval dolgozhatnak a jelentkezők, akiktől kíváncsiságot és odaadást várunk, és akikre – közönségünkkel együtt – mi is nagyon kíváncsiak vagyunk.
Valamennyi kurzusnak ugyanaz a kiindulópontja – az Antigoné komplex konfliktusrendszere –, de a hangsúlyok megteremtésében, a feldolgozásban szabad a tér.


A projekt során megvalósuló alkotói folyamatban résztvevő fiatalok számára szakmai fejlődésre és kapcsolatépítésre, szélesebb közönség előtt való megmutatkozásra adunk lehetőséget. A fesztivál nyilvánossága a lehető legtöbb nézőhöz való eljutást biztosítja számukra, mi pedig még komplexebben folytathatjuk a megkezdett munkát: a fiatal alkotók, az utánpótlás felmutatását, támogatását.
Terveink szerint valamennyi alkotócsoport mellett dolgozni fog egy, a színházi írás iránt érdeklődő fiatal, aki egyfajta próbanaplót vezet blog formájában. Nem titkolt célunk a programmal, hogy ne csak mi ismerjük meg jobban a fiatalokat, hogy hogyan gondolkodnak a színházról, hanem az is, hogy ők is megismerjék egymást, olyan alkotókkal dolgozhassanak a kurzusokon, akikkel korábban nem – és hogy e mellett kiváló hazai, határontúli és külföldi előadásokat is lássanak.

Urbán András
Jászai Mari- és Párhuzamos Kultúráért-díjas rendező, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház vezetője, a 24. THEALTER kiemelt meghívottja. Egyesületünk 2003 óta 13 előadást készített Urbán Andrással koprodukcióban, amelyek az elmúlt évtizedben 3 kontinens fesztiváljain arattak nagy sikert, nyertek el számos szakmai díjat. Az idei fesztiválon Urbán András rendezőként a Rózsák (Kosztolányi Dezső Színház), illetve a Neoplanta (Újvidéki Színház) című előadásokkal lesz jelen.
A kurzus időpontja: 2014. július 14-18.
Tréningbemutató: 2014. július 18, a fesztivál nyitó programja
Helyszín: Régi Zsinagóga


Gemza Péter
Táncos, koreográfus, rendező, a debreceni Csokonai Színház igazgató-helyettese, művészeti vezetője. 1994-től folyamatosan Franciaországban dolgozik, Nagy József társulatában. 2001 óta rendszeresen tanít, az előadásokhoz kapcsolódó workshopokat vezet elsősorban Franciaországban, hivatásos és amatőr táncosoknak egyaránt. 2009 óta tanít a Kaposvári Egyetem színművész szakán. Gemza Péter első alkalommal 1992-ben, a Jászberényi Pont Színház csapatának tagjaként lépett fel a THEALTER fesztiválon, idén a Samuel Beckett novellája alapján készült Első szerelem című előadással lesz jelen a fesztiválon.
A kurzus időpontja: 2014. július 20-26.
Tréningbemutató: 2014. július 26, a fesztivál záró programja
Helyszín: Régi Zsinagóga


Horváth Csaba
Harangozó-díjas táncos, koreográfus, rendező, a Forte Társulat, valamint a Székesfehérvári Vörösmarty Színház tánctagozatának vezetője, a tavalyi THEALTER kiemelt meghívottja. Első alkalommal 2001-ben, a Közép-Európa Táncszínház Ős K. című produkciójával volt a vendégünk, idén az Irtás című előadással lesz jelen rendezőként a fesztiválon.
A kurzus időpontja: 2014. július 20-26.
Tréningbemutató: 2014. július 26, a fesztivál záró programja
Helyszín: Régi Zsinagóga


A felhívás szövege pdf-ben itt, a kurzusvezetők részletes szakmai életrajza pedig itt.


A részvétel ingyenes, a résztvevőknek szállást, valamint a fesztivál előadásaira kedvezményes szakmai belépőt biztosítunk.

Jelentkezni július 4-ig a maszk@maszk.hu e-mail címen lehet, egy rövid bemutatkozó levéllel.
Maximális létszám: kurzusonként 10 fő!

2014.06.19.

forrás: MASZK

Támogatni szeretnéd Egyesületünket, programjainkat?

Többen megkerestek bennünket, hogyan tudnának segíteni, támogatni Egyesületünket.

A támogatásra több lehetősége van közönségünk tagjainak, magánszemélyeknek, kisebb vagy nagyobb cégeknek:

Pártoló tagsági rendszer magánszemélyek, kisebb cégek esetében:
A MASZK Egyesület 2012-ben indította újra Páholytagsági rendszerét. Az egyesület pártoló tagja lehet bárki, aki az Egyesület céljaival egyetért és emellett támogatni is szeretné tevékenységünket. A pártoló tagok névre szóló, a kiváltás dátumától számított egy évig érvényes tagsági kártyát kapnak, mely az adott évben az egyesület által szervezett rendezvényeken kedvezményes belépőjegy váltására jogosít. Négyféle ajánlatunkból mindenki kiválaszthatja azt, amelyik leginkább megfelel az igényeinek és lehetőségeinek.


Adományozás/tartós adományozás, illetve TAO támogatás nagyobb cégek esetében:
Egyesületünk közhasznú szervezetként jogosult támogatásra adományozás/tartós adományozás, illetve TAO támogatás formájában. Mindkét esetben támogatási szerződést kötünk az adományozóval.
A MASZK Egyesület 2014-ben 2 927 365 Ft TAO támogatás befogadására jogosult.

Részletes információ a fenti linkeken.
Amennyiben szeretnéd támogatni Egyesületünket és programjainkat, keress bennünket a maszk@maszk.hu email-címen. És köszönjük!!

2014.06.19.

forrás: MASZK

a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció