Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2017 / Május 22, Hétfő

 

Előadás

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Katona József Színház-Füge-Orlai Produkció (Budapest)-MASZK Egyesület (Szeged): Egy őrült naplója

22. Hétfő 20:00     Kisszínház

105'

Az előadás Czímer József fordítása alapján készült.

Axentyij Ivanovics Popriscsin: Keresztes Tamás
dramaturg: Róbert Juli
díszlet: Keresztes Tamás
szakértő: dr. Zalka Zsolt
producer: Orlai Tibor
asszisztens: Szakács Zsuzsi
rendező: Bodó Viktor

Gogol „pétervári történetének” főszereplőjét, a szemünk láttára a realitásérzékét folyamatosan vesztő, vagy már eleve labilis valóságérzékelésű hivatalnokot Keresztes Tamás, a Katona József Színház művésze játssza, aki nem először kap főszerepet Bodó-előadásban: rá épült a híres Ledarálnakeltűntem is, amely érdekes párhuzamként szintén egy kiszolgáltatott kisember kényszerű ámokfutását mutatta be.
Az Egy őrült naplója új változatának szövegkönyve több fordítás és az eredeti orosz példány összevetésével készült. Keresztes Tamás mellett az előadás másik fontos „szereplője” a sokoldalú művész által tervezett díszlet, valamint az atmoszférát megteremtő loop, amelynek segítségével élőben születik meg az előadás zenéje.
Mi vagyunk őrültek, vagy a világ őrült meg körülöttünk? – erről is szól Gogol 1834-ben játszódó története, és a kérdés ma is ugyanolyan aktuális.
Az előadás bemutatója a tavalyi THEALTER-en volt Szegeden, ahol megkapta a kritikus zsűri díját. A siker azóta is töretlen: a 7óra7 színházi portál beválasztotta a 2016-os év legjobb 40 előadása közé, márciusban a tatabányai MOST FESZT-en pedig elnyerte a Legjobb monodráma díját, Keresztes Tamás pedig a Legjobb alakítás különdíját.

Az előadás a Katona József Színház, a FÜGE Produkció, az Orlai Produkciós Iroda és a MASZK Egyesület (Szeged) együttműködésében jött létre.
Külön köszönet: Juhász Nóra, Kákonyi Árpád, Szalai József, Szarvas Dávid

14 éven felülieknek!

Jegyár: 3500 Ft, jegyvásárlás a Szegedi Nemzeti Színház Jegyirodájában, valamint online a jegy.hu-n.

 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció