Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2017 / Május 19, Péntek

 

Előadás

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Nézőművészeti Kft.-Manna Produkció (Budapest): Soha, senkinek

19. Péntek 19:30     Régi Zsinagóga

120'

szereplők: Simkó Katalin, Moldvai Kiss Andrea
dramaturg: Gyulay Eszter
asszisztens: Hodászi Ádám
pszichológusszakértő: Heves Andrea
rendező: Scherer Péter

Egy fiatal lány mesél a gondolatairól, érzéseiről, a családjával lévő ellentmondásos kapcsolatáról. Arról, hogyan kezdte megismerni a szerelmet és a férfi-nő kapcsolat intimitásra épülő aspektusait. Majd szép lassan felszínre tör az eltitkolt múlt is. S megjelenik a nagyapa, aki nem más, mint a kislány múltjában lévő sötét alak. A férfi zaklatásának kitett lány a családjára nem számíthat, egyedül kell feldolgoznia azt, ami történik vele. Miként lehet túllépni egy ilyen erős gyermekkori traumán? Miért fontosabb a látszat megőrzése, mint egy gyermek őszintén fájdalmas segélykiáltása? Hogyan válhat egészséges felnőtté egy gyermekként mély traumát átélő kislány?

A dokumentarista hitelességű előadás szövegkönyvének alapja a kortárs német írónő, Teresa Hanika Soha senkinek című regénye, mely egy önéletrajzi indíttatású, hihetetlenül erős drámai történet egy unokáját szexuálisan zaklató nagyapáról. Az alkotók remélik, hogy a közönség számára az előadásban játszó színésznők közvetlensége és az előadás személyes hangvétele egy, a megszokottnál jóval nyitottabb és őszintébb párbeszédet generálhat a családon belüli erőszak tabusított témájáról.
Fotó: Torják Orsi

"Simkó Katalin egészen kivételes színészi alapossággal, érzékenységgel, odaadással és eltökéltséggel jelenítette meg ennek a lánynak a típustörténetét, a szöveg mögötti tartalmat is elénk tárva, a szavaknál is fájdalmasabb módon."
Proics Lilla: Idealizált változat, Revizor

A Nézőművészeti Kft. és a Manna közös produkciói, amiket rendezőként Scherer Péter jegyez, az elmúlt pár évben minden ifjúsági színházi szemlén szerepeltek, és rendre nyerték a díjakat. Scherer egy olyan színházi formát talált, mely a legnehezebb és legérzékenyebb témákat is közel tudja hozni a (diák)közönséghez. Minden előadást beszélgetés követ, sosem hagyja egyedül a nézőket a történetek feldolgozásában. A színészek munkáját kitűnő szakemberek, addiktológusok, pszichológusok, infektológusok és költők segítik.


www.nezomuveszeti.hu
www.mannaprodukcio.hu


16 éven felülieknek!
Az előadás hossza 60 perc, ezt egy feldolgozó beszélgetés követi pszichológus szakértővel.

Jegyár: 1200 Ft, diákigazolvánnyal 1000 Ft

 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció