Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2017 / Május 20, Szombat

 

Előadás

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar Színházi Intézet, IV. évfolyam: Shakespeare: Rómeó és Júlia

20. Szombat 19:30     Régi Zsinagóga

150'

szereplők: Benedek Dániel, Dér Mária, Dunai Csenge, Helvaci Ersan Dávid, Herczegh Péter, Horváth Julianna, Kónya Renáta, Mészáros Martin, Nagy Balázs, Nagy Márk, Szabó Nikolett, Szép Domán, Ticz András, Varga Bori
zenei vezető: Kovács Adrián
rendező: Ifj. Vidnyánszky Attila, Vecsei H. Miklós
osztályvezető tanár: Uray Péter

Hiszünk még a szerelemben? Úgy értem, hiszünk-e még a mindent elsöprő, az identitást, a megkövesedett dogmákat, az előítéleteket, a félelmet és talán még a józan észt is felülíró szerelemben? Hiszünk még abban, hogy két ember egyesülhet? És ha igen, akkor hisszük-e, hogy ez az egység lehet maga világmindenség?
Történet a megmagyarázhatatlan gyűlöletről, melynek csak egy megmagyarázhatatlan szerelem vethet véget.

A világirodalom leghíresebb szerelmi történetét most a Kaposvári Egyetem jelenleg negyedéves színművészhallgatói adják elő. A vizsgaelőadásban mindenki Rómeó és mindenki Júlia. Közösen próbálják megérteni és megtalálni a szerelmet. „Ég és föld lett benned eggyé” – mondja Lőrinc barát Rómeónak. Ebből az állításból próbálták megfogalmazni a színinövendékek, hogy mi az a titok, amitől az ember földöntúlinak érzi magát a szerelemben, és miért kell hinnünk, hogy a halál így legyőzhető.
A közös gondolkodást meghatározta a szövegközpontúság, a helyszínfüggetlenség… és a Beatles.Fotó: Puszt Zsófia

"nincsenek üresjáratok, unalmas percek, hosszas mono- vagy dialógok, a közönség egy pillanatra sem tud megpihenni, sodorja a játék ereje. Színészi játék, színpadi mozgás és zene egy örvénnyé olvad össze, ami magában szívja, és nem engedi az embert."
B. Kiss Csaba: All You Need Is Love, 7ora7.hu

Az előadást követően az osztály rockzenekara Rhapsody Selection címmel koncertet ad többek között a Little Shop Of Horrors c. musical egy részletével, valamint Eric Clapton, Hugh Laurie, Lady Gaga, a Kylie Minogue - Nick Cave duó és Tom Waits dalaival.

www.mk.ke.hu/szinhazi-intezet

Jegyár: 1500 Ft, diákigazolvánnyal 1000 Ft

 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció