Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2017 / Július 22, Szombat

 

Előadás

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Andaxínház (Budapest): Suttogók és Czitrom Ádám-koncert - költészet-megidézés-élőzene

22. Szombat 23:00     Várkert

70'

Előadók: Hajduk Károly, Jászberényi Gábor, Kroó Balázs, Czitrom Ádám
Rendező: Zsalakovics Anikó

A Suttogók József Attila verseibe való alámerülés. Befelé hallgatózás.
Személyesség, közvetlenség, bensőséges csendekkel. Csupa irónia, kihívó gyengédség, az élet egyszerű igenlése. Éles és lázadó. Közvetlen jelentés a máról, az egymásrautaltság érzéséről, a szabadságról. József Attila ismert és kevésbé ismert verseinek, belső hangjainak megidézése, ahogy a mostban bennünk rezdül.


Fotó: Brozsek Niki

„...A vers, elhagyván a papírlapot újra rá kell hogy találjon ősi, lényegi és fizikai dinamizmusára... újra fel kell vennie a kapcsolatot (akár agresszív, akár gyengéd kapcsolat ez) az emberrel és ezáltal a történelemmel. A költészet nyitva áll. Most. Mindig.”
(Bernard Heidsieck)

„József Attilának semmiféle elismerés nem jutott azok részéről, akik a társadalomban, kultúrában hatalmi pozíciókat birtokolnak. Itt élhet és sikolthat szenvedésében egy nagyszerű ember: süket fülekre talál főképp azok körében, akik a legszívesebben nevezgetik magukat a kultúra hordozóinak.”
(Fejtő Ferenc)

Az Andaxínház a különböző művészei ágak egymásba kapcsolódásának lehetőségeit vizsgálja. Komplex színházi formanyelvében az irodalmi szöveg mellett a tánc, a mozgás, a zene és az erőteljes vizuális hatások egyaránt hangsúlyosak. Alkotásaiknak jellemző vonása a jelen-lét észlelése, értelmezése. Állandó reflexióban állnak az adott korral.
Czitrom Ádám, a budapesti jazz és underground szcéna sokoldalú gitárosa. Izraelben kezdte zenei tevékenységét, első előadói tapasztalatait a tel-avivi Operában szerezte. Magyarországra való költözését követően különböző jazz és világzenei formációkban játszott, majd zenei ösztöndíjat nyert az Egyesült Államokba. Állandó zenekarai (Ant, Vasárnapi Gyerekek, Mr. Priváti) mellett turnézott Valerie June amerikai country-blues énekesnővel, valamint Barabás Lőrinc formációinak gyakori vendége volt. Zeneszerzőként számos kortárs táncelőadás, film és reklám zenéjének megírásában működött közre.

www.andaxinhaz.hu

Támogató: Hátsó Kapu

 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció