Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2017 / Július 25, Kedd

 

Előadás

Részletes információ

Oldal nyomtatása

András Lóránt Társulat (Románia): Femme - táncszínházi előadás Euripidész Médeia című drámája alapján

25. Kedd 18:00     Régi Zsinagóga

60'

Táncolják: Bezsán Noémi, Dabóczi Dávid, Deák Orsolya, Joó Renáta, Kányádi György, László Otília, Macaveiu Blanka, Ruszuly Ervin, Szabó Franciska
Zenei munkatárs: Ádám Rebeka
Koreográfus-rendező: Bezsán Noémi

„Ez a darab számomra a belső törvények harcáról szól. A kiszolgáltatottság az emberi természet bonyolultságában rejlik: önfeláldozó és egyben bosszúszomjas, mindent fölülmúlóan szeretni és engedhetetlenül gyűlölni képes, életet adó, mentő és kioltó. Génjeiben, természetében hordozza életútját? Szabad akarata által meghatározott lény, akinek megvan rá a lehetősége, hogy tudatosan és szabadon válasszon az alternatívák közül. De létezik valóban szabad akarat, ha az alternatívákat nem ő állítja fel?
Rendezésemben egy nyitott szerkezet létrehozására törekedtem, amelynek célja, hogy a nézőket aktivizálja, kérdéseket indukáljon bennük. Az előadás a drámai szöveg dramaturgiai ívétől rugaszkodik el, azonban egy non-verbális, vizuális, auditív, metaforikus nyelvezetben a dráma mélységét törekszik eljuttatni a befogadóhoz.”
(Bezsán Noémi)A marosvásárhelyi független társulat 2014 őszén alakult András Lóránt színész, koreográfus és tanár, valamint az egyetem végzős koreográfushallgatóinak közös ötletéből. Azóta több hazai és magyarországi fesztiválon is sikerrel szerepeltek, a közönség mellett a szakma is pozitívan fogadja előadásaikat, egyedi munkáikat. Előadásaik mellett tánckurzusokat, workshopokat is tartanak, fő programhelyszínük a marosvásárhelyi, Brăila utcai volt ortodox zsinagóga épülete, ahol egy kortárs összművészeti központot szeretnének kialakítani a tánc és a társművészetek számára.
Első alkalommal lépnek fel Szegeden.


Fotók: Hodgyai István

www.facebook.com/andras.lorant.tarsulat

Támogató: Vitéz Kürtöskalács

 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció