Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2017 / Július 26, Szerda

 

Előadás

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Dumaszínház - Füge Produkció (Budapest): Elhanyagolt férfiszépségek - szkeccsparádé testhasználattal

26. Szerda 18:00     Régi Zsinagóga

50'

Mozogják: Andrássy Máté, Újvári Milán
Dramaturg: Soós Attila
Látvány: Dömölky Dániel
Technikus: Szirtes Attila
Ötletek: Litkai Gergely, Vinnai András
Jelmez, kellék: Szabó Márton István

Ráébredtünk a tényre, hogy testünk vizuális gyönyörkeltésre rendeltetett. Elég csupán behajlítani a könyökünket, vagy combunk ínjait megfeszítve leguggolnunk, és Ön, kedves néző, máris a mennyekben érzi majd magát. Ám ennél sokkal többre vagyunk képesek. Táncolni fogunk Önöknek! Akkor is, ha közben adódnak gondok. És akkor is, ha Önök már ezt nem akarják.


Fotó: Merjás Georgij

„Újvári Milán kollégám 162 cm magas, míg jómagam 198. Az előadásban ezt a 36 centiméteres különbséget kívánjuk áthidalni. Látványos ugrásokkal és még látványosabb térdrogyasztásokkal. Az is lehet, hogy le fogok guggolni.”
Andrássy Máté

„Máté számos olyan felülettel rendelkezik, amelyek szinte könyörögnek érte, hogy valaki rájuk ugorjon. És én ezt meg is fogom tenni!”
Újvári Milán

2016-ban a Thália Színház Humorfesztiválján az előadás elnyerte a Fővárosi Nagycirkusz, valamint a zsűri különdíját, majd a VIDOR fesztiválon újabb különdíjat kapott, mint „A legjobb néma vígjáték, a test színháza”.
"Sajátos Stan és Pan, Vladimir és Estragon párosuk apránként azonban eljut arra a tudásra, hogy együtt talán többre mennek, egymást kiegészítő társként működőképesebbek, sőt mi több, együtt akár még szárnyalni is tudnak. Persze nem photoshopolt most sem a kép – a másik zrikálásában kiapadhatatlanok továbbra is.
Kettejük szkeccsparádéjából több kerekedik felszabadító jókedvnél. Olyan játékos egyszerűséggel vallanak a másság megéléséről és a másik elfogadásáról, hogy a kacajok közepette egyszerre könnyebbül meg és szorul el a szívünk. Talán lehet így. Miért nem lehet így?"
Marik Noémi: Egyik túl kicsi, a másik túl nagy, Vasárnapi Hírek

www.dumaszinhaz.hu
www.fugeprodukcio.hu

 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció