Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2017 / Július 25, Kedd

 

Előadás

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Aradi Kamaraszinház (Románia) – MASZK Egyesület (Szeged) – Bakelit Multi Art Center (Budapest): sex, drugs, gods & rock ’n’ roll - „radikális stand up tragedy”

25. Kedd 22:30     Régi Zsinagóga

75'

Eric Bogosian és José Saramago szövegei nyomán

előadja: Harsányi Attila
fordította: Fekete Réka
fény: Cornel Dume, Ioan Horga
hang: Gheorghe Muresan
rendezte: Tapasztó Ernő 75%-ban

„Tapasztó Ernő rendezése pofátlanul menő és szabadon pörgő, a Ponyvaregény és A Wall street farkasának fílingjét idéző ámokfutás, ugyanakkor egzisztencialista vita, istennel folytatott per – egy felkészült vádlóval. Harsányi Attila mindhárom figurája jól eltalált és bravúros gesztusokkal felépített alak. A színész kezei, ujjai mintha képesek lennének teljesen külön életet élni a test összes többi részétől, és kísérteties mutatványokra képesek – ahogyan gazdájuk arca, hangja a teljes átalakulásra (mivel a színész szinte végig egy helyben ül, a nézői figyelem testtartására, gesztusaira irányul, ezek kifejezőereje válik hangsúlyossá). A hit rendszerét támadó vita zavarba ejtő, a részleteiben éles, alaposan kidolgozott, pontos gesztusokkal élő színészi játék meglepő és székbe szögező.”
Szemerédi Fanni: Párbeszéd indul, Revizor


Fotó: Révész Róbert

Az előadás ősbemutatója 2014-ben volt a THEALTER-en, ezután több itthoni (Ördögkatlan Fesztivál, MOST FESZT, Vidor Fesztivál) és romániai fesztiválon (VII. Interetnikai Színházi Fesztivál, Csíkszereda; Független Színházak Országos Fesztiválja, Bukarest; Gala Star Nemzetközi Monodráma Fesztivál, Bákó) is sikerrel vendégszerepelt a produkció. 2015-ben a XVIII. Nemzetközi „Davila-Interfest” Stúdiószínházi Fesztiválon (Piteşti) Harsányi Attila kapta a legjobb férfi alakítás díját (itt Tapasztó Ernőt a legjobb rendezésre jelölték), majd a tatabányai MOST FESZT-en az előadás megkapta a Legjobb monodráma előadás díját és a Magyar Művészeti Akadémia különdíját, mint a legjobbnak ítélt produkció.www.akamara.ro
www.bakelitstudio.hu

 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció