Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2017 / Július 24, Hétfő

 

Előadás

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Artus Stúdió (Budapest) - MASZK Egyesület (Szeged): Egyenes labirintus - utazás a negyedikről - 14:00-16:30 óra között 20 perces turnusokban indul az előadás - bemutató

24. Hétfő 14:00     Csillag Söröző

220'

alkotó-előadók: Debreczeni Márton, Makkai Dániel, Lukács Mihály, Lukács Máté, Baló Dániel, Dombi Kati, Ivanyos Ambrus
közreműködik: Homo Ludens Project (Szeged)
projektasszisztens: Markovics Zita
rendező: Debreczeni Márton

Van egy nő, mesél, szeretett öltözködni, utálta a természetet, a műbőr ülések tapintása hosszú utazásokra emlékeztette. Kizuhant a negyedikről, megmarta egy kígyó. Visszatérhet a klinikai halálból, ha akar. Történetei a város utcáin, egy bevásárló központban, egy lakásban, egy kiüresedett kórház épületében elevenednek meg.
Az esemény során részletek hangzanak el Elfriede Jelinek Árnyék című színművéből, Halasi Zoltán fordításában.

A közönséget egy olyan utazásra invitáljuk, amelyben a város tereit használjuk megfigyelésünk célpontjaiként, díszletként, akciók helyszíneiként, ahol a hétköznapi valóságunk, a mindennapi jelenségek összefonódnak a fikcióval. Átmenet a közösségi játék, a színházi előadás és városi kalandtúra között. A nézőket videók, hangfelvételek, térinstallációk és az előadás szereplői vezetik végig a kijelölt útvonalon.Az Artust 1985-ben alapította Goda Gábor, független kortárs fizikai színházként működnek azóta is, bár a társulat tagjai közt rendezők, koreográfusok, zeneszerzők, díszlet- és jelmeztervezők, színészek, táncosok, zenészek mellett intermédia művészek, fotósok, festők, szobrászok, grafikusok is találhatók. Már a kezdetektől fogva – a zárt műfaji határokat átlépve – új utakat keresnek, az utóbbi időszakban egyre fontosabbá válik a tér, az alkotói és előadói személyesség, és a nézőkkel való felnőtt, partneri viszony folyamatos újragondolása. Előadásaikat a társulat tagjainak valódi érdeklődése, társadalmi és személyes érzékenysége, élményei és emlékei inspirálják. Alkotásaik tükörként mutatják meg, kik vagyunk és hol élünk valójában – egy igazi alkotás számukra akkor értékes, ha a nézőt megszólítja, megérinti, önmagára, a jelenlétére ébreszti.

A közönség 14:00-16:30 óra között 15 percenként 20 percenként, turnusokban indul az egy órás utazásra a Mars téri Csillag Söröző elől (a piac hátsó bejárata mellett, a Csillag Börtön bejáratával szemben), ezért az előadáson való részvételhez előzetes regisztráció és időpont-egyeztetés szükséges, amit a jegy megvásárlásakor tehetnek meg az érdeklődők.
PLUSZ INFO: Az előadásra, kérjük, kényelmes cipőben érkezzenek!

www.artus.hu

Külön köszönet: Gáspár Anna, Somló Dávid, Hodován Margit és az önkéntes segítők

Támogató: NKA, EMMI, MASZK Egyesület (Szeged), Huawei

 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció