Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2017 / Július 21, Péntek

 

Előadás

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Caroline Harding: Nővérek - ősbemutató

21. Péntek 19:00     Régi Zsinagóga

60'

Szereplők:
Ánya: Fátyol Hermina
Szonja: Fátyol Kamilla
Krepikov: Keresztény Tamás

fordította: Selmeczi Bea
zene: Keresztény Tamás
látványtervező: Szakács Ferenc
látványtervező asszisztens: Enyingi Sára
fényterv: Kehi Richárd
dramaturg: Selmeczi Bea
produkciós asszisztens: Muhi Zsófia
rendező: Bereczki Csilla

Két nővér, egy koporsó és egy recept.
„Gyerekkorunkban láttam, hogy a gondnok hogyan öli meg a kóbor kutyákat. Kővel összetörte az üveget, aztán a szilánkokat belekeverte egy húsgolyóba. Én ugyanezt tettem. Minden egyes nap aprítottam egy borosüveget, minden kibaszott nap, amíg egy hónap múlva csak finom csillogó por maradt. Aztán minden vasárnap belesütöttem egy fügetortába. Egy réteg tészta, egy réteg törökmogyoró, egy réteg üvegszilánk, majd egy kis amarettólikőr, végül a fügék. Amikor elkészült, finoman megcsorgattam mézzel és tejszínhabot fújtam a tetejére.”


Fotók: Pintér Leo

A fesztivál nyitó előadása ősbemutató: Caroline Harding Two Sisters című darabját itthon először Bereczki Csilla állítja színpadra Nővérek címmel. A 2006-ban Angliában bemutatott mű az 1880-as években, egy orosz városkában játszódik, de játszódhatna akár napjaink bármelyik nagyvárosában is. Címszereplői egy testvérpár, Szonja és Ánya, akiket egy furcsa tárgy felbukkanása emlékeik felidézésére és újraértelmezésére kényszerít. Az alkotók a próbafolyamat során az eredetileg feketekomédiának megírt formától teljesen eltérve azon dolgoztak, hogyan lehetne egy merőben más műfajban, minimalizált színészi eszközökkel nem megmutatni, hanem megosztani egy történetet a közönséggel. Az előadás élőzenét használ: basszusgitárral, szintetizátorral és számos más hangszerrel is kísérletezik.Bereczki Csilla a Szegedi Tudományegyetem elvégzése után a Színház- és Filmművészeti Egyetem színházrendező-bábrendező szakán szerzett diplomát. Jelenleg szabadúszó rendezőként és dramaturgként egyaránt dolgozik. Fátyol Hermina és Fátyol Kamilla a Maladype Színház alapító tagjai. Jelenleg mindketten szabadúszó színészekként dolgoznak, színházban és filmben, Magyarországon és külföldön egyaránt. Keresztény Tamás a Kaposvári Egyetem színművész szakán szerzett diplomát, szintén szabadúszóként dolgozik Budapesten és vidéken, emellett a BEKVART (Bánfalvi Eszter Kvartett) zenekar frontembere.

Az előadás a szerző, a Stagescripts Ltd, Horsham és a Creatív Média Színházi Ügynökség Bt., Budapest engedélyével jött létre.

Támogató: MASZK Egyesület (Szeged), Füge Produkció, Duda Éva Társulat, KuglerArt Szalon

Az előadást támogatta:

Nemzeti Kulturális Alap

 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció