Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Sajtószoba

 

Sajtószoba

Írások a fesztivalról

nyomtatható verzió

Megnyílt a Thealter '97

- Amerikai támogatás -

Tegnap a szabad színházak nemzetkőzi találkozója történetében először a Kass Szállodában nyitották meg a MASZK (Magyarországi Alternatív Színházi Központ) Egyesület által életre hívott Thealter fesztivált. Az egyhetes színházi rendezvényen hat helyszínen közel harminc produkciót láthat a közönség.

Magyarországon sokáig nem tudták, nem lehetett eldönteni, hogy nyaranta milyen színházi csoportosulások lépnek fel Szegeden - mondta Balog József, a fesztivál művészeti igazgatója megnyitóbeszédében. Az Immáron hetedik éve megrendezésre kerülő Thealter fesztivált hívták nem hivatalos, amatőr alternatív és harmadik színházak találkozójának. Ami tény: a MASZK Egyesület a hat év alatt 23 ország 105 professzionális társulatának fellépését szervezte meg, közöttük olyan csoportokat látott vendégül mint az Odin Teatret, a Jel Színház, a Derevo, a Wegajity, az Aiowa és az Ache társulat. Idén a fővárosi és szegedi függetlenek mellett, orosz, amerikai, és olasz modern színházak mutatkoznak be a közönségnek.
Jay Scheib, az Amerikai Színházi Intézet művészeti vezetője, aki egyébként csoportjával fellép a fesztiválon, elmondta: a közeljövőben létesítendő európai irodájuk Szegeden kap helyet, s az iroda és a fesztivál működtetéséhez anyagi és technikai segítséget nyújtanak majd a MASZK Egyesületnek.
A megnyitón megtudtuk, hogy az örmény kötéltáncos és társulata nem érkezett meg Szegedre, így nagy valószínűséggel a Széchenyi térre tervezett szerdai fellépésük is elmarad.
A Thealter '97 mai programjában 19 órakor a Picaro Művészeti Produkciós Műhely és a Szkéné a Kamaraszínházban, míg az Artus Színház 21 és 23 órakor a régi zsinagógában lép színpadra. Este 10 órakor pedig a Tin Tin Trió ad koncertet a Kass Szállodában.

(Sz. C. SZ.)

Délmagyarország, 1997. július 19.

2007.02.20

forrás: MASZK

Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció