Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Exstasis - 2004. évfolyam - 1. szám / Utazni egyhelyben rovat

 

Lapszámaink

DA - Utazni egyhelyben

nyomtatható verzió

A szép nevű Theater Tetrapiloktomie legfőképpen Klapcsik Lászlót jelenti. Klapcsik Laci nehéz riportalany. Mondhatni: szűkszavú. Beszélgetni jó vele, interjút készíteni strapás. Az itt közölteknél jóval töredékesebben adta elő az itt közölteket.

Nem is ezt az előadást akartuk elhozni, ennél van egy újabb. Csak az énekesünknek fellépése van Beuyreuthban. Azt szívesebben mutattam volna be, annak az a címe, hogy Vigyáz, kész, rajt. Meg van egy német alcíme is, de azt most hagyjuk.

Miről szól?
Hát, nehéz elmondani. Van a színpadon egy hapsi, aki kávét főz. Egy másik meg répát hámoz.

Aha.
Olyan dadaista.

És ez?
Ez is. Ennek Bon Voyage a címe.

Utazás van benne?
Egy Miska (Mischka) nevű utazó hulla. Ez vagyok én. És a társam, aki száguldó riporter. Wolf Dickmann játssza. De nem a városok közti utazásról szól, hanem a belsőről. A fejben való utazásról.

Mármint rólad?
Hát, igen, az én köztes létemről, ahogy kint élek. Meg Wolf köztes létéről. ő festőnek meg látványtervezőnek tanult, aztán elege lett az egészből, otthagyta, most a saját installációit csinálgatja, meg ilyesmiket velem. ő is köztes.

Wolfot honnan ismered?
A tavalyi előadásunk számára ő tervezte a színpadot meg a világítást.

Ezt már ketten írtátok?
Eredetileg négyen voltunk az előadásban. Volt még egy butoh táncos meg egy elektronikus zenész. Aztán, amikor az a formáció szétesett, volt még rá igény, hogy folytassuk.

Mármint, kinek az igénye?
A miénk. És akkor én írtam egy szüzsét, úgy elképzeltem nagyjából, mi legyen, és ketten csináltuk meg az egészet.

Valamivel mindenképpen szerettél volna Szegedre jönni?
Egyrészt én ide haza jövök. Mármint tényleg haza. Másrészt fesztiválokra azért is jó menni, mert így hátha épülhetnek kapcsolataink. Arra szükségünk volna. Jó volna többet játszani. A múltkor is Németországban találkoztam Juhász Anikóval meg Fehér Ferenccel, velük jól elvoltunk.

Az előadás megint félig magyar, félig német?
Mint a tavalyi, amivel Szegeden voltunk. Beszélek benne magyarul is, de írtam egy röplapszöveget, remélem, megkapják majd itt a nézők előre, az segíthet. Bár nincs rá szükség. A képek, meg a nyelv zeneisége mindent el kell, hogy mondjon. Ha sikerül. Mert azért mindig lutri az egész.

Vonatkozó előadások:
Bon Voyage   07.21.20:00

7.oldal

Vissza a tartalomjegyzékhez Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció