Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2005 / Július 20, Szerda

 

Előadás

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Honvéd Kamaraszínház: Ragaszkodók

20. Szerda 18:00     Korzó Mozi

150'

Nôk, nôk... nôk évezrede... Egyre akadálytalanabbul állhatunk mi, nôk, életünk kormánykerekéhez. De nem tudjuk, hogy elhanyagolt család és egy karrierépítô robotbébi, vagy pedig valami fontos, lágy és hiányzó érték betöltése lesz az eredménye ennek az új hatalomnak. Bölcsesség vagy zûrzavar?
Ezt kérdezte Molière, és ez a kérdés feszít bennünket ma is: hogy a nôk merre keressék helyüket – és a férfiak merre keressék a nôt?

egy nô véleménye:
„A házasság az olyannak való,Ki nem önálló, csak önáltató.A nejnél a nô annyival nemesebb.Támaszra vársz? Majd attól leszel teljesebb?Elvesznek? Kitôl? Nem tetszik, ahogyan élsz?Direkt van ennyire alacsonyan a léc?”

és egy férfi véleménye:
„És majd a befôtt elteszi magát, az ing meg huzigálja magát a vasalón, a cédula elviszi piacra a szatyrot, a kosznak elég lesz annyit mondani, oszolj, a bûz ellen füstölôket gyújtunk, lényeg, hogy annyira rajongjunk, hogy ki ne derülhessen, hogy nem tudunk szeretni.”

szereplők

Bor László, Dióssi Gábor, Domonkos László, Fazekas Júlia, Gecse Noémi, Győry András Botond , Kátai István, Kovács Ágnes Anna, Molnár Csaba, M. Simon Andrea, Szőcs Erika

dramaturg

Kárpáti Péter

rendező

Naszlady Éva

koreográfus

Győry András Botond

dalok

Lovasi András

szerző

Naszlady Éva, Peer Krisztián

tér

Paseczky Zsolt

munkatársak

Buzássy Adrienne

Thealter rádió hanganyag:

Naszlady Éva interjú
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció