Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2005 / Július 23, Szombat

 

Előadás

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Ivo Dimcsev (Bulgária): Lili Handel - vér, költészet és zene a fehér kokott budoárjából - fizikai táncszínház

23. Szombat 22:00     Régi Zsinagóga

60'

Az elôadás létrehozásának legfôbb mozgatórugója az emberi test, mint a fizikai és esztétikai fogyasztás legfôbb tárgya.

„Az elôadás az elejétôl kezdve felülmúl minden elôzetes várakozást – a meztelenséget és a szemérmetlenséget tûzi ki zászlajára. Minden mozdulat transzszerû, mechanikus ritmus. Az alig érthetô beszéd, a furcsa hajlítások egy olyan nem-emberi lény érzetét keltik, aki már átlépte önnön határait. Lili Handel folyamatosan próbálja megtalálni az állandóságot valahol a személyiség összeomlása és a méltóság között. Egy szalaggal játszó tornászt személyesít meg, de valami mindig elromlik. Amikor csillogó nyaklánccal díszíti fel magát, úgy néz ki, mint egy kantárt viselô ló. Elénekel egy dalt, de a lemez állandóan ugrik. Kísérlet, kudarc, kísérlet, kudarc… Állandó tétovázás vágyai és bizonytalanságai között.”
(Ana Vaszeva: Ivo Dimcsev Lili Handel budoárjában, Literaturen Vesztnik)

Az 1976-ban született Ivo Dimcsev a kortárs bolgár tánc egyik legígéretesebb tehetsége. Színházi tanulmányait követôen 2001 óta számos tánckurzust elvégzett (butoh, improvizáció, hangképzés.
stb.) nagyrészt külföldön, és folyamatosan készít saját koreográfiákat otthoni és külföldi partnerekkel. Európa szerte részt vesz fesztiválokon, valamint zenét szerez (más színházi és táncprodukciók számára is), kísérleti filmekben játszik és fotózik.

alkotó-előadó

Ivo Dimcsev

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció