Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2005 / Július 24, Vasárnap

 

Előadás

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Oleg Zsukovszkij (Oroszország): Kisegítő iskola

24. Vasárnap 20:00     Régi Zsinagóga

60'

„Figyelem! Csend legyen!”

Oleg Zsukovszkij a THEALTER fesztiválok visszatérô és sokak által kedvelt vendége. Hosszú évekig volt a híres Derevo színház tagja, velük hagyta el Oroszországot (azaz az akkori, rendszerváltozás elôtti Szovjetuniót) a 90-es évek elején, s telepedett le Németországban. A Derevo mellett más, szintén ismerôs orosz társulatokkal is dolgozott együtt (Ache, Formal Színház), részt vett a legrangosabb nemzetközi színházi fesztiválokon, az utóbbi években szólódarabokat is készített, valamint színházi tréningeket tart, fotózik s verseket is ír.

Kisegítô iskola címû, egy tanórányi interaktív elôadása a gyermekkori iskolai évek gyakran vidám és felhôtlen, olykor azonban nyomasztó és szorongató emlékeit idézi fel: Zsukovszkij tanárbácsi pálcájával hadonászva szigorúan magyaráz a világ dolgairól, majd feleltet, kikérdezi a házifeladatot, és persze megbünteti az óra alatt rosszalkodókat. A nézô-tanulók pedig hol felszabadultan vesznek részt az „órai munkában”, hol pedig szemlesütve rettegnek, csak nehogy ôket szólítsa most fel…

A darab alapjául Szasa Szokolov azonos címû regénye szolgált, amelyben egy kisfiú szemével s tudatán keresztül láthatja az olvasó a kisegítô iskola világát. Ezeket az emlékképeket és történéseket adaptálta egyedi módon színpadra igazi komédiásként Oleg Zsukovszkij egyszerû, de mégis gazdag, metaforikus színházi nyelven.

alkotó-előadó

Oleg Zsukovszkij

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció