Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Thealter rádió

 

Thealter rádió

A fesztivál rádiója

nyomtatható verzió

Rádió Mi


THEALTER Rádió a Rádió Mi hullámhosszán!

A Rádió Mi szeged legfiatalabb, és egyben első civil-közösségi, szabad rádiója: idén márciusban kezdte meg adását a város legsűrűbben lakott részein, az FM 89.9 MHz-es frekvencián, valamint Interneten, a www.radiomi.hu címen.
A rádiót – többek között – azzal a céllal alapította az Itt Szeged Egyesület, hogy a városban élő és tevékenykedő, zenélő, író, festő, színjátszó, filmező, vagy egyáltalán a kulturális életben csak úgy jelen lévő fiatalok megszólalási, illetve megszólíttatási (képzavar, vagy mi) lehetőséget kapjanak. A zenei ízlés a blues-tól a drum ’n’ bass-ig terjed, műsorainkban pedig az utazástól a fociig, és persze a színházig szinte mindennel foglalkozunk.

A THEALTER Rádió című műsorunk a 2005-ös THEALTER - SZASZSZ fesztivál alatt követte végig a színháztalálkozó eseményeit. Stúdiónkat a Grand Caféban rendeztük be: a fesztivál  itt megrendezett szakmai programjainak köszönhetően a kávézóban elérhetők voltak az ezeken részt vevő vendégek, bárkit le lehetett ültetni egy hosszabb-rövidebb beszélgetésre. Gyorsantudtunk reagálni a szakmai beszélgetéseken elhangzott felvetésekre, a tánc-workshop-on történt eseményekre, a kiállítás megnyitókon elhangzott gondolatokra. A Grand Caféban rendszeresen megfordultak a július 18-24. között fellépő színházi csoportok tagjai, színészek, rendezők, de ez lett a fotósok és a MASZK Egyesület stábjának egyik törzshelye is. Műsorainkban éppen ezért sikerült talán hű és pontos keresztmetszetét megmutatni a fesztiválnak, valamint némi betekintést nyerni a magyarországi alternatív, szabad, kortárs színházi élet rezdüléseibe is.Adásunkkal a fesztivál ideje alatt 13.00-18.00 óra között jelentkeztünk minden nap. Alább ezeknek a műsoroknak a részleteit tölthetik le. Fontos megemlíteni, hogy az archívumban szereplő beszélgetések némelyike előtt és után zene szól – azért, hogy legalább részben visszaadható legyen élő adásaink hangulata, atmoszférája.
Akik már egyszer hallották és még egyszer szeretnék hallani a beszélgetéseket, azoknak azért, akik még nem, viszont kíváncsiak, azoknak pedig azért kíván kellemes rádiózást a Rádió Mi THEALTER Rádió című műsorának csapata: Csikós Ildikó, Hajós Eszter Kispéter Zsófia, Medvegy Gábor, Nagy Gábor, Tomalik Zoltán, Duránszkai Zsolt.

Az élő adások elkészítését a MASZK Egyesület, a Grand Café, a Portalnet.hu és a Doktor Alarm Kft. támogatta; az archívum hozzáférhetőségét a Factory Creative Studio Kft. bíztosítja; a Rádió Mi napi műsorát Szegeden az FM 89.9MHz-en, illetve interneten a www.radiomi.hu címen hallgathatják.

A fesztiválrádió hanganyagait itt hallgathatja meg.
  a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció