Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2007 / Július 17, Kedd

 

Előadás

Webnapló
bio thealter - vége van. vége van, na mondom! majdnem viszlát bőröndös song thealter - másképp lecsengés urbán andrás: pilinszky: urbi et orbi majdnem itt a vég - hallelúja a zsinában a hatodik napon - erre ki erre arany sir ű bárány pénteki három éjszakai woyzeck 5 kettőnek - fejből írt könyv megtámadták a thealter webnaplójának íróját megnyugtató érzés blogogó urbán amivel adós maradtam: ladányiék felfelé zuhanás szkotland jard báj hmg maurits szalon thealter - pekketek2 pekketek artus: sztélé megnyitottunk! kilövés már csak egy!!! már csak kettőt alszunk már csak hármat alszunk...

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Compagnie József Trefeli: Real Life Wrong

17. Kedd 21:00     Régi Hungária

60'

József Trefeli magyar származású, Ausztráliában született és táncstúdiumait is ott végezte, aztán európai koreográfusokkal kezdett együtt dolgozni, majd pár évvel ezelőtt Svájcban telepedett le. 2005-ben alapított saját társulatot. 2006-ban készítette el a Real Life Wrong c. előadását, mely a Baia Mare-i Atelier Fesztiválon a Legjobb Koreográfia díját nyerte meg.

A táncelőadás egy pár történetének fordulópontjait meséli el. Az első találkozás: klasszikus csábítás a lovagias hódítás korából, a darab végén azonban a boldog pár kétértelmű eltűnésével szembesülünk. Az ember nem érez felelősséget a szerelmi állapot és a szerelmes beszéd különböző stádiumaiért, mint pl. a csábítás rítusa, a szerelmi erőszak, a magány, az ünnep, az egység, a szerelem okozta összeolvadás és szétválás, a Másik felfedezése, a szex, a fantázia, az intim titkok. Veszélyes vállalkozás, ha az ember konfrontálódik más titkaival. A pár megszenvedi annak következményeit, amikor felfedik a nézőknek a Másik lényének legrosszabb tulajdonságait. Az előadás végén a két táncos együtt, de mégis különállva, keserédesen elfogadják azt, hogy elrejtik, de ugyanakkor ki is hangsúlyozzák álarcukat, amely egy tökéletes párt mutat nekünk.

Az előadás egy fantáziadús, szellemes, érzékeny, vizuálisan is megkapó produkció. Szervesen használja a jelenetképeket a háttérvetítésben, erős képi világában az ikon-hatások egyszerre konkrétak és metaforikusak, esztétikusak és költőiek. Ugyanakkor a táncban a stílusbravúrok és az ironikus-önkritikus mozzanatok harmonikusan keverednek, és bátran használja a társulat az érzéseket nem csupán a testi, hanem a gondolati szintekre emelve-taszítva is.

ötlet, koreográfia, tánc: József Trefeli
társkoreográfus, tánc: Madeleine Piguet
díszlet, fény, video: Sven Kreter
fény: Pascal Burgat
video: Vania Aillon, Zoya Anastassova
hang: Frédérique Jarabo Oberson

jotref@ecophone.ch

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció