Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2007 / Július 19, Csütörtök

 

Előadás

Webnapló
bio thealter - vége van. vége van, na mondom! majdnem viszlát bőröndös song thealter - másképp lecsengés urbán andrás: pilinszky: urbi et orbi majdnem itt a vég - hallelúja a zsinában a hatodik napon - erre ki erre arany sir ű bárány pénteki három éjszakai woyzeck 5 kettőnek - fejből írt könyv megtámadták a thealter webnaplójának íróját megnyugtató érzés blogogó urbán amivel adós maradtam: ladányiék felfelé zuhanás szkotland jard báj hmg maurits szalon thealter - pekketek2 pekketek artus: sztélé megnyitottunk! kilövés már csak egy!!! már csak kettőt alszunk már csak hármat alszunk...

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Szegedi Focus Műhely: INGER-kísérletek

19. Csütörtök 19:30     Régi Hungária

60'

A Szegedi Focus Műhely 2002-ben indult útjára Benkő Imola Orsolya, a társulat jelenlegi művészeti vezetője irányításával. Korábbi előadásaikat – Apatheatrum (Esterházy Péter: Búcsúszimfónia c. művéből), Mrozek: Özvegyek, Érintésvágy, Maga például eljött ide? (Nádas Péter: Találkozás c. darabjából), Boguslaw Schaeffer: Kacsa – Szeged mellett nagy sikerrel mutatták be például a Kecskeméti Katona József Színház Üzemszínházában, a budapesti Szkéné Színházban, Pécsett, illetve a Művészetek Völgyében is. A társulat „kutatószínház", elkötelezetten keresi a színház legkülönbözőbb kifejezési lehetőségeit és kommunikációs csatornáit. Kutatásuk alapja a néző, akinek reakcióira, fizikai jelenlétére, értelmezésére, és befogadási stratégiáira számítanak előadásaik alatt.

Legújabb előadásuk a bennünket érő mindennapi ingerek tömegének hatására bekövetkező immunitás társadalmi – a személyt és a közösséget egyaránt érintő – problémájára hívja fel a figyelmet, és egyben tiltakozik is ellene, s ezért felvállalja a „provokáló”, „idegesítő”, „nem tetszik”, „nem értem” előadáscímkéket. Az INGER-kísérletek kalandozás e problémakör mentén a kísérleti színház és a pszichológiai kísérletek határmezsgyéjén. A közönség speciális helyzetbe kerül, nem egyszerűen színházi nézőként, hanem kísérleti alanyként három tematikus kísérletben vesz részt.

szereplők: Czene Zoltán, Daruné Péterffy Andrea, Kondász Rózsa, Seres István
ének: Szegedi Anna
az előadásban hallható a Sziámi együttes Fogjad már meg! című száma
fények: Szabó Gábor
rendező: Benkő Imola Orsolya

Korlátozott nézőszám!

www.focusmuhely.hu

 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció