Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2007 / Július 19, Csütörtök

 

Előadás

Webnapló
bio thealter - vége van. vége van, na mondom! majdnem viszlát bőröndös song thealter - másképp lecsengés urbán andrás: pilinszky: urbi et orbi majdnem itt a vég - hallelúja a zsinában a hatodik napon - erre ki erre arany sir ű bárány pénteki három éjszakai woyzeck 5 kettőnek - fejből írt könyv megtámadták a thealter webnaplójának íróját megnyugtató érzés blogogó urbán amivel adós maradtam: ladányiék felfelé zuhanás szkotland jard báj hmg maurits szalon thealter - pekketek2 pekketek artus: sztélé megnyitottunk! kilövés már csak egy!!! már csak kettőt alszunk már csak hármat alszunk...

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Réti Anna (Budapest): Lélek pulóver nélkül

19. Csütörtök 18:30     Mars tér, U pavilon

30'

koreográfia, előadó: Réti Anna
zenec: Barna Balázs, Lajkó Félix
fényt: Szirtes Attila
jelmez: Csorba Kriszta, Bugram Zsófi, Réti Anna
munkatárs: Hudi László
videó: Puttó, Nagy Zoltán

„Bennem vív meg kicsi a naggyal
Egyszerre győz, veszt mindegyik”
(Lackfi János)

„Az est a MU Színházban páratlan meglepetést hozott. A meglepetést Réti Annának hívják. […] Réti Anna szólója vitális, tüzes és kegyetlen. Van benne valami fájdalommal áttört emberség. Képei plasztikusak – a darab belső atmoszférája olyan fülledt, mintha egy dzsungelben volnánk.”
(Mestyán Ádám, Színház)

A darab rövid változata 2006 márciusában a 10. Stuttgarti Nemzetközi Szóló Táncszínházi Fesztiválon elnyerte az első helyezett táncos-, a második helyezett koreográfus-, és a közönségdíjat is. A Lélek pulóver nélkül itt látható formában a II. Monotánc Fesztiválon elnyerte a közönségdíjat, 2007-ben pedig a legkiemelkedőbb koreográfiának járó Lábán Rudolf Díjjal jutalmazták.

Réti Anna a Pécsi Művészeti Szakközépiskola elvégzése után a Rotterdami Táncakadémián folytatta tanulmányait. Majd olyan holland együttesekkel dolgozott, mint Galili Dance, és Conny Janssen Danst. Magyarországra visszatérve szabadúszóként részt vett többek között Kun Attila, Szabó Réka, Hudi László, Gál Eszter, Juronics Tamás, Nagy Zoltán, Pataky Klára projektjeiben.

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció