Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2007 / Július 21, Szombat

 

Előadás

Webnapló
bio thealter - vége van. vége van, na mondom! majdnem viszlát bőröndös song thealter - másképp lecsengés urbán andrás: pilinszky: urbi et orbi majdnem itt a vég - hallelúja a zsinában a hatodik napon - erre ki erre arany sir ű bárány pénteki három éjszakai woyzeck 5 kettőnek - fejből írt könyv megtámadták a thealter webnaplójának íróját megnyugtató érzés blogogó urbán amivel adós maradtam: ladányiék felfelé zuhanás szkotland jard báj hmg maurits szalon thealter - pekketek2 pekketek artus: sztélé megnyitottunk! kilövés már csak egy!!! már csak kettőt alszunk már csak hármat alszunk...

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Erre Que Erre (Spanyolország): Lehulló üveg

21. Szombat 21:00     Régi Zsinagóga

60'

… fokozatosan sérülékennyé váltunk, egyre érzékenyebbek és védtelenebbek lettünk, emellett pedig egyre agresszívebbek is, és egyre több fájdalmat is tudtunk okozni…

A társulat a kortárs spanyol táncszínházak egyik legizgalmasabbika. 1996-ban alakult Barcelonában, táncprojektjeikben rendszeresen részt vesznek a társművészetek képviselői (képzőművészek, zenészek, építészek, filmesek, stb.) is. Előadásaikat erős színpadi jelenlét, sűrű atmoszféra, hangsúlyos gesztusok jellemzik. A tánc a társulat számára egy olyan kommunikációs aktus, amely a logikus, narratív elbeszélésmódon túli érzelmeket és érzéseket ébreszti fel. E kommunikáció eszköze egyrészt a táncosok teste, másrészt az általuk kialakított mozgások minősége, jellegzetessége.
A „Lehulló üveg” bemutatója 2005 júniusában volt Barcelonában. A darab a táncosok kollektív alkotása, a testhez, a test vágyaihoz való viszonyu(n)kat dolgozza föl montázsszerű jelenetekben. Érzelmek, benyomások, tapintható feszültség, intimitás jelennek meg a színpadon a karakterek kapcsolataiban.
Európa több országában valamint Dél-Amerikában is turnéztak már, Magyarországon ez a legelső fellépésük.

alkotók, táncosok: Susana Castro, Mª Ángeles G. Angulo, Mario G. Sáez, Teresa Navarrete, Ricardo Salas, Marina Serrano
jelmez: Jorge Pérez
fény: Carlos Rigual
zene: válogatás
díszlet: erre que erre

Támogató: Európa Kulturális Fővárosa – Pécs 2010
A vendégjáték támogatója: Instituto Ramon Llull (a katalán nyelv és kultúra támogatója)
Koprodukciós partnerek: Endansa, Teatre l’Estruch de Sabadell, Les Golfes de Can Fabra, y Boulevard Festival, Herogenbosch’s (Holland).
A társulat támogatói: Katalán Kormány, Kulturális Minisztérium (Spanyolország), Barcelona Város Kulturális Intézete

www.errequeerredanza.net

Az előadást támogatta:

Európa Kulturális Fővárosa - Pécs 2010

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció