Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2007 / Július 21, Szombat

 

Előadás

Webnapló
bio thealter - vége van. vége van, na mondom! majdnem viszlát bőröndös song thealter - másképp lecsengés urbán andrás: pilinszky: urbi et orbi majdnem itt a vég - hallelúja a zsinában a hatodik napon - erre ki erre arany sir ű bárány pénteki három éjszakai woyzeck 5 kettőnek - fejből írt könyv megtámadták a thealter webnaplójának íróját megnyugtató érzés blogogó urbán amivel adós maradtam: ladányiék felfelé zuhanás szkotland jard báj hmg maurits szalon thealter - pekketek2 pekketek artus: sztélé megnyitottunk! kilövés már csak egy!!! már csak kettőt alszunk már csak hármat alszunk...

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Színház és Filmművészeti Egyetem IV. évfolyam (Budapest): K. MAMA

21. Szombat 17:00     SZTE BTK (Egyetem u.2.)

120'

„Zsótér K. mamájában falra másznak, leugranak, kiszöknek az ablakon, a lépcsőházban futkosnak, fentről szólnak emberi hangon a földszintre a világítóudvar szűk szigetére. Földre zuhannak, a lucskos kövezeten hurcolják egymást. Az előadás zöme csupa izgés-mozgás, értelmes lótás-futás, céllal végzett, örömös talaj- és szertorna, a növendékek különféle hangszereken maguk kísérik egymást. Összjáték folyik, szólóérvényesítés helyett. Ha Eilif halott gyanánt fekszik az udvaron, testét körülrajzolják krétával, mint egy Columbo-filmben.
Kizárólag a másodlagos tehetségek tisztelik szentségként az előadás stílusegységét. A színházi fölfedezőket az élet (és a játék) ellentmondásossága érdekli.
Három Kurázsi mamája van a vizsgaelőadásnak: a harsány markotányost diadalmas hangon éneklő Takács Nóra Diána, a törékeny Kiss Diána konokul szembeszáll a nehézségekkel, és a Nióbe-keserűségű Szilágyi Kata. Nem figyelmeztetik a nézőt, hogy átadják stafétaként osztálytársuknak a címszerepet. A tekintetükön jól olvashatóan kilátszik, hogy most más folytatja a szólamot. Három különböző alkat. Három megközelítés. Egy értelmezés.”
(MGP: Brecht a gangon/www.szinhaz.hu - Az írás a 2006-os vizsgaelőadás recenziója)

fordította: Ungár Júlia

K1: Kiss Diána Magdolna
K2: Roszik Hella
Kattrin: Szilágyi Kata
Yvette: Radnay Csilla
Eilif: Tarjányi Tamás
fejőr: Matyássy Bence
pap: Friedenthal Zoltán
szakács: Polgár Csaba
zsoldosvezér: Szabó Tamás
toborzór: Herczeg Tamás

osztályvezető tanár: Ascher Tamás, Novák Eszter
rendezőtanár: Zsótér Sándor

www.filmacademy.hu


A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció