Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Sajtószoba

 

Sajtószoba

Írások a fesztivalról

nyomtatható verzió

Írások az Apertúra Magazinban

"Az idei Thealter – mentesen mindenféle verseny kényszerétől, Nagy Másiknak megfelelni akaró izzadtságszagtól – olyan volt, mint a beállított kép után elkattintott fotó, a Gogol Bordello és a Mano Chiao backstage-koncertje a youtube-on, Lajkó Félix Grand Cafés hegedűelőhúzása… Számomra a fesztivál ott kezdődött, amikor Jelena Stikováék sajátos madármozgásukkal és a gravitáció húzóerejét meghazudtoló ugrándozásaikkal elkezdtek pattogni a tapsrend alatt. Az ezek után kiemelkedő, és a fesztivál hangulatát meghatározó előadások már teljes terjedelmükben „előadás utáni előadások” voltak az „utáni” pillanat tüdőtágító szabadságával."
Kérchy Vera: Thealter-chillout, avagy a Semmi szívében

"Befelé építkezik, megbontva a színházban megszokott hagyományos időegységeket, hogy helyébe az intenzívvé tett lét- és önreflexió lépjenek. Belső utazásra invitál, melyben a néző feladhatja a beidegződött, intellektuális megértésre törekvő nézői attitűdjét, rá van kényszerítve, hogy hátrahagyja az identitását meghatározó fogódzóit, melyeket a külvilágból hozott. Ez az a kiszolgáltatottság, amely által tétje lesz az előadásnak. De ezt a kockázatot nemcsak a befogadónak kell vállalnia, hanem az előadóknak is. A butoh és a kontakttánc elemeire épülő koreográfiában a tánc nem elmond valamit, hanem megtörténik a résztvevőkkel. A test nem ábrázolási eszköz, hanem lehetőség valamilyen létállapot vagy belső határ letapogatásához."
Juhász Edit: Következetlen kísérlet vagy tudatos megtévesztés? Nagy József Regionális Kreatív Műhely: Sho-bo-gen-zo, Az igazlátás ösvényei

2009.08.25

forrás: MASZK

A Délmagyarország beszámolói

"– Gyönyörű volt. Ilyen színészek kellenének nekünk is ide, a Csillagba – lelkesedett egy fogvatartott tegnap Harsányi Attiláért. A szegedi színház korábbi művésze, a Szegedi Hetek Csoportjának egyik alapítója Kassák Lajos önéletrajzi művét, A ló meghal, a madarak kirepülnek című szabad versét adta elő a Thealter programjaként a Szegedi Fegyház és Börtönben. A csillagos programok minden évben a fesztivál legkeresettebbjei közé tartoznak – bár idén egyébként is telt házas előadásokkal fut a Thealter."
Gonda Zsuzsanna: A ló meghalt a Csillag börtönben

"Cocteau tökéletesen érthetővé teszi, milyen folyamaton megyünk keresztül addig, amíg egy kapcsolat végén el tudunk engedni valakit. Jó esetben az elhagyott fél talpra áll valahogy – ebben a történetben azonban nem: a nő végül meghal. A haldoklásnak a stációit igyekszem megmutatni: a dühtől, az értetlenségtől eljut az ember a megengedésen és elfogadáson át a világot átlátó, higgadt megértésig."
Hollósi Zsolt: Emberi hang – a kisszínházban

"A Thealter egyik szépsége a megismételhetetlenség. A nézőnek bíznia kell a megérzéseiben vagy a szervezők jóslatában, amikor a mintegy harminc előadásból választ. Minden csak egyszer látható. Bár néhány társulat többször is fellépett, mindig mást mutattak a 19. alkalommal megrendezett nemzetközi színházi fesztiválon."
Gonda Zsuzsanna: A hajlékony, a vérző és a meztelen

és egy májusi előzetes:
Thealter International: idén az illúzió jegyében

2009.08.07

forrás: MASZK

Médiatámogatónk, a delmagyar.hu fényképes napi tudósításai

"Balog József, a fesztivál művészeti vezetője azt mondta: - Egy illúzióval biztosan nem szeretnénk szegényebbek lenni vasárnap éjfél körül, hogy együtt gyönyörű, emlékezetes, észveszejtő Thealtert tudunk teremteni. Illúziók! Támadás!"
Megnyílt a Thealter

"A Hajnóczy utcai zsinagóga udvara idén is megtelt, a kerítést színes papírforgók díszítették, az önkéntesek szokás szerint terített asztallal - dinnyével, barackkal, süteménnyel, üdítővel és borral - várták a vendégeket."
Nyemcsok Éva: Thealter: tizenkilenc, papírforgók, illúzió és harmónia

"A Thealter második napját a Barboncás Társulat nyitotta a zsinagóga árnyas fái alatt. Jó volt végre újra gyermekelőadást látni Kiss Ágitól: magával ragadó, ahogy bábozik, mesél, egyszer az ördög, egyszer az asszony hangján szólal meg. Nemcsak a gyerekeket, a felnőtteket is székhez szögezte a Mese Mátyás király udvarából című előadás."
Nyemcsok Éva: Thealter szubjektív: a 2. nap

"Góbi Rita és partnerei kiváló táncosok, ezt a specikfikus, szűk kis teret is úgy mozogják be, hogy minden négyzetcentiméterét magukénak tudják. Táncukban ott van az elmélyülés, a humor, a néha-néha kipillantás – vélhetően az előadás azoknak is sokáig érdekes élmény marad, akik nem is akarták őket megnézni, csak éppen arra jártak."
Nyemcsok Éva: Thealter szubjektív: a 3. nap

"Melkvi Bea megrázó alakítása olyan, mint egy arcul csapás. A helyzet ismerős: mindenki hagyott már el valakit, vagy hagyták már el, ezt az élethelyzetet mindannyian megéltük. Pontosan ezért szörnyű látni azt a nőt, aki megalázkodik, aki hisztérikus, előbb csendben sír, majd őrjöngve zokog. A fiatal színésznő hosszú utat jár be a majd egyórás darabban. Elfárad a végére, ezzel igazolja: az előadás minden egyes másodpercét átélte, eggyé vált az elhagyott nővel."
Nyemcsok Éva: Thealter szubjektív: a 4. nap

"Pelsőczy Réka és Mészáros Tamás jók a darabban. Mészáros Tamás jól alakítja a kissé agresszív mozgású, mély hangú, nyers kamaszt. Pelsőczy Réka a szemünk előtt változik át. Idegronccsá.
Amikor a pofon elcsattan, a pofon valódi. Hatalmasat szól. Még tízpercekkel később is látszik Mészáros Tamás ujjainak nyoma Pelsőczy Réka arcán."
Nyemcsok Éva: Thealter szubjektív: az 5. nap

"A szegedi Kisszínház nézőtere zsúfolásig megtelt Frenák Pál Társulata Trace & Mennono című előadására. Várnagy Kristóf úszónak öltözve mozgott-táncolt a színpadon, feszegetve a hajlékonyság, ruganyosság, az emberi test felhasználhatóságának határait - pontosabban szólva határtalanságát."
Nyemcsok Éva: Thealter szubjektív: a 6. nap

"Tegnap még egy gyerekprogramba belekukkantottunk: az egyhetes Maszkaland tábor résztvevői vasárnap mutatták be, mit tanultak a héten. Rajzoltak, fotóztak, játszottak, táncoltak és árnyjátékokat vittek színpadra.
A Vasvári-szakközépiskola tornatermében elkelt az összes ülőhely az árnyjáték-előadásra: maszkalandos egyperceseket láthattunk sok humorral."
Nyemcsok Éva: Thealter szubjektív: a 7. nap

előzetes:
Nyemcsok Éva: Thealter 2009: nyerjen jegyet!

2009.08.07

forrás: MASZK

Tudósítások a kultúra.hu-n

"A szegedi alternatív színházi fesztivál idén a csillagállás szerint az illúzió állatjegyében telik. Ezen a héten a fény gyönyörű lilán törik a nyúlban, a csillagászok szerint Szegeden ilyen 130 évenként fordul elő. A fesztiválmegnyitón a szegedi MASZK Egyesület elnöke, Balog József arról merengett, illúzió-e, ami írva vagyon, ellenben amit kimond, vagyon-e az is, vagy csak illúzió. Ekként tényleg lila nyulak villannak elő a város tér-idő kontinuumában, tudatva ezzel a jelenidőt."
Lilanyúl: Amiért nyúl a nyúl - THEALTER, SZEGED 1.

"Ascher a legijesztőbb rendező, kaptam el tegnapelőtt egy beszélgetésfoszlányt, egymással barátkozó huszonéves színészek közt, ezt hogy érted, kérdezett vissza egy fiú, hát úgy, felelte a lány, ha nyitod az ajtót, rád zuhan. A szellem tehát a fesztiválon kísért. "Figyelj"."
Proics Lilla: Amiért nyúl a nyúl - THEALTER, SZEGED 2.

"Rengeteg fesztivál van már nyaranta, mehet mindenki, amerre lát – tehát természetesnek mondhatjuk, hogy kialakult az a bajnokság is, ki melyik fesztivált mondja jelentéktelennek, érdektelennek, ócskának. A mi válaszunk azonban a „lenni vagy nem lenni, ez itt a két kérdés”-ügyben csak az elsőre igen (amúgy persze mindkettőre). Főleg amíg egy fesztiválon találunk olyan pillanatot, előadást, művészt, pláne minden nap, amelyet/akit magunkkal viszünk még nyugovóra térve is."
Proics Lilla: Amiért nyúl a nyúl - THEALTER, SZEGED 3.

2009.08.06

forrás: MASZK

A szegedindex.hu fotós beszámolói

THEALTER - Nagy József Regionális Kreatív Műhely: Sho-bo-gen-zo - Az igazlátás ösvényei

THEALTER - Tula / Hamlet-illúziók

THEALTER - Emberi hang

THEALTER - 3 tánc Beckettre

THEALTER - Elektromos inváziók

THEALTER - Vége2009.08.06

forrás: MASZK

A Revizor, az NKA kritikai portáljának átfogó kritikái

"A két évvel ezelőtt még élő fesztivál-verseny-seregszemlehalmozás megszűnése következtében [...] a felszabadult időt és energiát a Thealter gazdái a korosztálynyitásba fektették, s tavaly megszülettek azok a délelőtti fotós, színjátszó, képzőművészeti gyermekfoglalkoztató műhelyek, amelyekben a majdani felnőttek szokják a művészetet. A kicsik bevonása ezzel még nem ért véget, mert – ez viszont nem újdonság - a délutáni programok zöme nekik szól."
Ibos Éva: Így és úgy

"A különböző karakterű figurák improvizációs játékát a kíváncsiság és felfedezés öröme irányítja. Néznek, csodálkoznak, meglepődnek, elképzelt otthoni világuk törvényei szerint próbálnak szerencsét a számukra idegen világban. Autókat állítanak meg, szökőkútba másznak, készségesen osztogatják zsebükből a ciklámen színű gumicukrot, átpakolják a kávéházak székeit, és belekóstolnak a vendégek fagylaltjába. Nem tanulság nélkül való, hogy a gyerekek körében aratják a legnagyobb sikert, némely – humorérzéket és nyitottságot elveszített – szülő nem kis bosszúságára."
Kelemen Orsolya: Időn belül s kívül

"Dimcsev nemcsak a gesztusaival, de a hangjával is elképesztően bánik: Freddie Mercury kisugárzásával bitorolja a figyelmet, és még éneklésre is ráveszi a közönségét. Teszi mindezt őszintén, az előadás végén életének személyes mozzanataiba is beavatva. A sajátos humort itt sem mellőzve mutogatja fényképen a saját halálát. És mégis véresen komollyá kerekít minden korábbi történést az utolsó aktus, mely talán a testtudatos színészet csúcsaként is aposztrofálható: megvágja magát, vére apró erekben csorog az arcán."
Sz. Deme László: Végső illúziók

A fesztiválon szereplő előadásokról korábban megjelent kritikák:

"Ágens színpadi művészetében az nyűgöz le sokadszor is, ahogyan a hétköznapit, a mindannyiunk által megtapasztaltat gyúrja és alakítja, hajlítja és tömöríti saját kénye-kedve szerint."
Jászay Tamás: Haragban a világgal

"Rákészülök, ott vagyok a színházban már egy órával előbb, elcserélem a jegyem, hogy a harmadik sorból lássam az előadást, hogy valóban oda tudjam magam adni az élménynek. És nem történik semmi. Velem legalábbis nem."
Tóth Ágnes Veronika: Zanzásított zazen

"Kevés újdonsággal kecsegtető mozgásverkli Beckett után szabadon. Depresszív tanulság, sokszor a szájunkba rágva, arról, hogy az élet re-mény-te-len. Kicsit több tiszteletet és szabadságot a nézőknek!"
Tóth Ágnes Veronika: Emberkísérletek

2009.08.06

forrás: MASZK

A Magyar Narancs Ivo Dimcsev előadásáról

"Mindent megoszt, eltávolodik magától, aztán kilép, sőt kivérzik a színpadon, mert elmaradhatatlan ismét a bloody art: alig észrevehető öncsonkító akció után az arcán patakokban folyik a vér, a zene kitart, az abszurd drámaiság, a feszültség idáig fokozódott, senki nem kap levegőt. Aztán megkönnyebbült taps. Dimcsev már nem játszik, meghajol, hülyéskedik, de a vére még csorog. Akár az élet, ő sem egészen komplett, de igaz és szeretni való."
sisso: Néhány kedvenc


2009.08.06

forrás: MASZK

Néhány "privát" blog, ahol szóba került a THEALTER

Szegedi szemek

Nyúl és béka blogja

ROycica blogja

Keserűmandula blogja

itt pedig grerika mozgóképes felvételei a Ljud akcióiról

2009.08.05

forrás: MASZK

artstab.hu-tudósítások

"Egy órát töltöttem a MASZKALANDON. Nevettem, futottam, és fényképeztem. Vidám gyermekek, gyermekké vált műhelyvezetők, csodálatos munkák, és öröm, öröm, öröm."
eSZeM: MASZKALANDON jártam...

"Idén rendezik meg második alkalommal a Thealter keretein belül a Maszkaland összművészeti tábort. A foglalkozássorozat vezetőit kérdeztük a műhelyeikben folyó munkáról, és az idei fesztivál vezérfonaláról, az illúzióról."
csipa: MűhelyMunkaLand

"A JESZ olyan fába vágta bele a fejszéjét, amiről ma rengeteget beszélnek, ez ömlik a médiából, a dezodorreklámokból, a szappanoperákból, és pszichológusok könyveiből (lásd: Dr. Csernus: A férfi, A nő), vagyis ahhoz, hogy ebben a témában gólt lehessen rúgni, kéne tudni valami újat és valami érdekeset is. De sajnos semmi érdekes sem történik ezen a téren. Akár egy félresikerült szappanoperát néznénk végig."
Az elfelejtett V. N.: Engem elfelejtettek táncba vinni

"Az elmúlt évben Barna Gábor Botond vezette be a fiatalokat a passzív készenlét állapotába addig idén Börcsök Boglárka és Lengyel Kata egy egészen másik oldalról közelítette meg a mozgástréning fogalmát. A lányok inkább a belső hangokra, az egymásra és a befelé figyelés kommunikációjára helyezték a hangsúlyt, amiből egy nagyon érdekes és sajátos munkabemutató született. Addig Barna Gábor inkább a testi készenlétből a lelki készenlétbe való útra próbálta terelni ideiglenes tanítványait."
bubu: Mozgástréningek Thealter módra

"A Fai Fai társulat előadása után mondhatjuk, hogy a nézők szabályosan kifolytak a Jate klub nagyterméből, olyan sokan voltak. Szerencsére nemcsak a japán társulat volt érdekes a közönség számára, ugyanis az őket követő két különböző mozgástréning munkabemutatóján se nagyon lehetett üres székeket (talpalatnyi földet sem) találni."
P.J.: Mozgástréning külsős szemmel

"Még-még, sokkal több ilyet!!!"
bubu: Frenák Pál Társulata Szegeden - Trace és Mennono a Thealteren

"Film és színház ritkán tudja ennyire jól kiegészíteni egymást! Menszátor a tekintetek gyűrűjének csapdájába esett. Félelmetes és rideg vízióiban teljesen elvesztette igazi énjét. A kiszolgáltatottság abszolút terében csak káosz van. Nincs én, nincsenek tiszta gondolatok és helyes döntések, csak a gyötrődés egyre erősebb fokozatai léteznek és a végső kétségbeesés. Vérében a méreggel hánykolódik a bosszú és az árnyékban való meghúzódás között. Fiúi kötelessége és emberi félelme újra és újra leküzdi egymást."
bubu: Hamlet-illúziók

"Pár éve, amikor még sokkal „kislányabb” voltam, mint most, láttam tőle a Lili Handel-t, ugyanúgy, mint most, a Zsinagógában. Akkor vért vett magától, és azt árulta. Pont egy közelemben ülő férfi vette meg kis fiolában, és én ott akkor nagyon utáltam érte. Igazságtalannak tartottam, hogy miért pont ő viheti haza ennek az embernek a vérét, akiről egyszerűen nem lehet megfogalmazni, hogy miért, de egyszerűen az első pillanattól fogva rajongtam. Most eljött a Néhány kedvenc, és a végén ismét a vér, annyi különbséggel, hogy itt olyan szinten erős volt ez a motívum, hogy az ember ha akarja, ha nem, hazaviszi magával a vért."
P.J.: „You bleed just to know you’re alive”

"- Mikor jönnek az űrlények?
- A tudósok azt mondják, bármelyik pillanatban megérkezhetnek.
- Akkor fenn maradok egész éjszaka, hátha akkor jönnek.
- Igazából a tudósok azt jósolják, hogy este 7-kor jönnek 3 napon keresztül.
- Ez biztos? Tudnom kell pontosan, mert ha jönnek, meg akarom hívni magunkhoz, hogy beszélgethessek velük."
P.J.: UFO invázió – Thealter illúzió?

Az artstab.hu fotógyűjteménye, sok THEALTER-fotóval

előzetes:
THEALTER International - Szabad Színházak Nemzetközi Találkozója

2009.08.05

forrás: MASZK

A szegedma.hu beszámolói

"Miközben fiatal barátom nagy sóhajjal tolta ki kerékpárját a régi zsinagóga udvaráról, „Jaj, megint egy ilyen nehéz nyitódarab”, az én sóhajom boldogan-elégedetten szállt a még éjszaka is forró nyári ég felé, „Istenem, milyen szépen-gyönyörű, nehéz nyitódarab”.
Persze előtte volt megnyitó is, dinnye, bor és beszélgetés a fák alatt. Már ekkor érezhető volt a várakozás, ha másban nem, azok számában mindenképp mérhetően, akik nem jutottak jegyhez a Nagy József Regionális Kreatív Műhely: Sho-bo-gen-zo – Az igazlátás ösvényei című előadására."
Petró János: Sho-bo-gen-zo, az Igaz Harmónia és Don Quijote magánya, Thealter – illúzió blog: első nap

Petró János további napi blog-bejegyzései:
Amikor Hamlet bevágja a hatodik gólt, Thealter – illúzió blog: második nap

Folytatni kell, nem tudom folytatni, folytatom, Thealter – illúzió blog: harmadik nap


Angyalszárny a színpadon, Thealter – illúzió blog: negyedik nap

“Játsszak dobozokkal?”, Thealter – illúzió blog: ötödik nap

Szombat délelőtt: Marslakóval a városban

“Ez vagyok én tíz év múlva, néhány órával a halálom előtt”, Thealter – illúzió blog: hatodik nap

Az illúzió vasárnap este véget ért, Thealter – illúzió blog: hetedik nap


"...egy valódi interaktív játék, az emberekkel, az autókkal, telefonfülkével, fenyőtobozzal, szökőkúttal és minden objektív és szubjektív valósággal… egy kocka százméteres körében."
Dobó Csaba: Rózsaszín lények lepték el Szegedet

"A magyarkanizsai Nagy József Regionális Kreatív Műhely és partnere, a belgrádi Jugokoncert szervezésében július 20. és 22. között kisebb turnéra indul a Sho-bo-gen-zo előadás, amelynek rendezője Nagy József és partnerei Cecile Loyer táncos és Joelle Leandre,valamint Szelevényi Ákos muzsikusok."
Tuti: Színházfesztivál: Nagy József Szegeden

"A fesztivál állandó helyszínéül szolgáló Régi Zsinagóga udvarában került sor a Thealter megnyitójára. Balog József művészeti vezető köszöntötte a MASZK-ot, a MASZK-osokat, az önkénteseket és önkénteleneket, minden kedves fellépő és minden kedves néző aktív jelenlétét. „Egy illúzióval biztosan nem szeretnénk szegényebbek lenni vasárnap úgy éjféltájban: hogy együtt gyönyörű, emlékezetes, észveszejtő Thealtert tudunk teremteni. Illúzió - támadás!”"
Tuti: Megkezdődött a 19. Thealter: Illúzió – támadás!

2009.08.05

forrás: MASZK

A symposion-line.eu írásai

"De itt benn legalább hűvös van. Kellemes félhomály. Csend. Az előadás túlnyomó része szinte teljes csendben játszódik. Egy idő után elkezdem számba venni a kellékeket. Mennyi van még? Sok. Eltart még egy ideig a kísérletezés, bohóckodás… Azon gondolkodom, hol van itt a közösségi magány? Nyilván abban, hogy a jelenlévő tárgyak feltételeznek más emberi jelenlétet is. Valahol. A szél befúj egy rakás szemetet. A férfi ezekkel is játszik. Meg játszik a vízzel, meg a tűzzel. Égő trombitát fújva valamiféle rituális táncot jár. Az „ős” ember játéka? Kreativitása? Netán tudatos „kivonulása”? A talált tárgyak megtisztítása? Új világ építése? Próbálok gondolkodni – hátha így gyorsabban múlik az idő."
Tóth Ágota: Ősunalom

"Az előadás természetesen nyitott marad. Ennek az ősi – ha úgy tetszik szakrális – világnak nézői, játszói vagyunk. Kilépve a régi zsinagóga udvarára azonban visszük magunkkal a bennünk rejlő ősi dühöt. Amiről most már – megnyugtatóan – tudjuk, hogy nem csak a miénk."
Tóth Ágota: A válasz: düh

"Meursault történetét a regényben a főszereplő szemszögéből ismerjük meg, egyes szám első személyben elmesélve. A színpadon azonban nem Camus regényének adaptációját látjuk. Mint ahogy már megszokhattuk, Urbán darabjaiban a szöveg csak kiindulópont, amire azért van szükség, hogy a társulat aktuális érzéseit, véleményét jelenítse meg. Meursault történetét a mellékszereplők elmondása (monológja!) idézi fel, úgy, hogy feltételezett a közönség szöveg-ismerete. Ily módon távolodik el tőlünk maga a sztori, de a főszereplő személye is (akit Béres Márta alakít, fokozva az eltávolítást)."
Tóth Ágota: Idegenek

"Az idei fesztiválon három vajdasági kötődésű előadás szerepel: Kobez-Center du Memoire du Corps – Nyári Mozi: Ékezet című előadása Döbrei Dénes rendezésében, vajdasági magyar és francia alkotók közreműködésével; Urbán András Társulata: Strand / The Beachcíműúj előadása, amely Camus Közöny című művének újraértelmezése. A fesztivál nyitóelőadásaként Nagy József: Sho-bo-gen-zo – Az igazlátás ösvényei című alkotását láthatja a közönség, melyet 2008-ban mutattak be Magyarkanizsán."
Tóth Ágota: THEALTER – illúzió

2009.08.05

forrás: MASZK

A webradio.hu cikkei

"Az illúzió jegyében nyitotta meg kapuit hétfőn délután a THEALTER, a hazai színházi élet egyik legrangosabb rendezvénysorozata. Az összművészeti fesztiválra már 19. alkalommal kerül sor a megyeszékhelyen."
Megnyitott a THEALTER

"Július 20-án nyitotta meg kapuit a THEALTER Szegeden. Az egy hetes rendezvénysorozat a hazai színházi élet egyik legrangosabb eseménye,melyet 19. alkalommal rendeznek meg Szegeden. Az izgalmasabb előadásokat minden nap Básthy Gábor rögzíti számunkra."
THEALTER a fotográfus szemével - Básthy Gábor fotógyűjteményével!

"A múlt héten zajló THEALTER előadások között számos különleges akadt, de talán L.J.U.D. csoport kezdeményezése volt mind között a legeredetibb."
Űrlények az Árpád téren

"A hétvégén véget ért az összművészeti eseménysorozat, 2009. július 26-án bezárta kapuit a THEALTER, jövőre újranyit, melynek témaköre Tolnai Világlexikona lesz. Számtalan nagyszerű előadást foglalt magában az idei THEALTER, melyet 19. alkalommal rendezett meg a MASZK Egyesület."
Bezárta kapuit a THEALTER, jövőre újranyit

2009.08.05

forrás: MASZK

Az Irodalmi jelen számára Boldog Zoltán tudósított

„A kiszolgáltatottság nem lepte meg a honosított, hazánkba igazolt Hamletet, aki az őrülettel kacérkodva az aranycsapat 1526-os számú mezébe bújt, haptákba vágta magát a Himnusz hallatán, és kiválóan dekázott térdvédőjében, rövidnadrágjában a Hobo Blues Band 6:3-jára.”
Szálkák a színpad alól 2009/1. – Kritikus tudósítások a 19. szegedi Thealterről

"Aki sokat ül Becketten, tuti biztos bekattan – legalábbis ezt sugallja a Figura Stúdió Színház 3 tánc Beckettre című előadása, mert szereplői inkább bolondok és bohócok, mint az abszurd világából származó bármiféle hétköznapi figurák, így aztán nem is kellenek különösebben lehetetlen helyzetek, hogy a semmi láttán történjen valami."
Szálkák a színpad alól 2009/2. – Kritikus tudósítások a 19. szegedi Thealterről
http://www.irodalmijelen.hu/?q=node/2924

"Kisiklott tanár-diák kapcsolat, felszabadítható düh, szemhéjból vérző pop-előadás és homokos-vizes strand frusztrált fürdőzőkkel a 19. szegedi Thealter előadásain."
Szálkák a színpad alól 2009/3. – Kritikus tudósítások a 19. szegedi Thealterről

2009.08.05

forrás: MASZK

Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció