Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Hírek

 

Hírek

 

 
 Összesen: 5 hír hír / oldalra:   5
 1/1 oldalra « Előző Következő» Ugrás közvetlenü a(z):   

Támogatni szeretnéd Egyesületünket, programjainkat?

Többen megkerestek bennünket, hogyan tudnának segíteni, támogatni Egyesületünket.

A támogatásra több lehetősége van közönségünk tagjainak, magánszemélyeknek, kisebb vagy nagyobb cégeknek:

Pártoló tagsági rendszer magánszemélyek, kisebb cégek esetében:
A MASZK Egyesület 2012-ben indította újra Páholytagsági rendszerét. Az egyesület pártoló tagja lehet bárki, aki az Egyesület céljaival egyetért és emellett támogatni is szeretné tevékenységünket. A pártoló tagok névre szóló, a kiváltás dátumától számított egy évig érvényes tagsági kártyát kapnak, mely az adott évben az egyesület által szervezett rendezvényeken kedvezményes belépőjegy váltására jogosít. Négyféle ajánlatunkból mindenki kiválaszthatja azt, amelyik leginkább megfelel az igényeinek és lehetőségeinek.


Adományozás/tartós adományozás, illetve TAO támogatás nagyobb cégek esetében:
Egyesületünk közhasznú szervezetként jogosult támogatásra adományozás/tartós adományozás, illetve TAO támogatás formájában. Mindkét esetben támogatási szerződést kötünk az adományozóval.
A MASZK Egyesület 2014-ben 2 927 365 Ft TAO támogatás befogadására jogosult.

Részletes információ a fenti linkeken.
Amennyiben szeretnéd támogatni Egyesületünket és programjainkat, keress bennünket a maszk@maszk.hu email-címen. És köszönjük!!

2014.06.03.

forrás: MASZK

Újra THEALTER U21 plusz kisfesztivál

Negyedik alkalommal rendezzük meg – 2011 óta - a fiatal alkotókra fókuszáló rendezvénysorozatot, 6 nap alatt 9 izgalmas előadással várunk mindenkit!

Május 22-én 19.00 órakor nyitjuk meg a Régi Zsinagógában a IV. THEALTER U21 plusz kisfesztivált, melynek tavaszi programsorozata az Aperitif alcímet kapta. A programsorozat nyitó produkciója a budapesti Katona József Színházból érkezik. „A Mennyekbe vágtató prolibusz című „vers-előadás” Weöres Sándor egysoros versétől kölcsönözte címét”, a verseket válogatta és előadja Fekete Ernő Jászai Mari-díjas, érdemes művész. Fiataloknak és idősebbeknek egyaránt ajánljuk a nem szokványos pódiumestet, hiszen „Fekete Ernő és Weöres Sándor találkozása maga a nagy találkozás, a maga tökéletes hétköznapiságában”, „Profán szertartás, önmagát fricskázó szimfónia.”

Május 23-án egy újonnan alapított formáció, a Nylon Group mutatkozik be a Burok című, nem vészesen interaktív celofán-happeninggel. Az előadás Eke Angéla egyetemi vizsgadarabját, a Kisasszonyt gondolja-fűzi tovább, amely 2013-ban több európai városban vendégszerepelt, Belgiumban emellett Young Talent díjjal is jutalmazták. „Egy nő eszmélésétől, nőiségére ráébredésétől, metaforikus vagy akár szó szerint értett születésétől jutunk el a párválasztáson át az esküvőig és az ott felmerülő kételyekig” – és mivel a formáció a báb-színház-látvány-happening-gasztronómia ötvözésével kísérletezik, nézőik garantáltan különleges élményekkel gazdagodnak ezen az estén.

Május 24-én a Kisszínházban Arany János Toldija lesz látható, melyet Horváth Csaba Harangozó Gyula-díjas koreográfus, rendező állított színpadra. A Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős fizikai színházi rendező-koreográfus osztálya 2012 októberében készítette el a produkciót, amelyet azóta is teltházzal játszanak – a jegyek a mostani vendégjátékra is már elfogytak. A „sodróan lendületes, izgalmas” produkcióban a teljes Arany-mű elhangzik.

Május 25-én a szentesi Horváth Mihály Gimnázium végzős irodalmi-drámai tagozatosait képviseli az MKB Társulat, akik G. B. Shaw Warrenné mestersége című drámáját dolgozták fel, Úrinő című előadásuk az Országos Diákszínjátszó Találkozón Ezüst minősítést nyert. Ugyancsak vasárnap lesz látható a Régi Zsinagógában a szegedi Kelemen László Szakközépiskola és Színitanoda két vizsgadarabja. Az Antigoné és a többiek című előadást Horváth Péter és Gömöri Krisztián színészmesterség tanárok állították színpadra.

Május 26-án a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház friss bemutatója, az Antigoné/Iszméné - a morális relativizmus tragédiája lesz a vendégük. „Hogyan válasszunk isteni törvényeket egy istentelen világban? Hogyan válasszunk emberi törvényeket egy erkölcstelen világban? Antigoné vagy Iszméné? Hagyomány vagy élet? Demokrácia vagy zsarnokság? Jogállam vagy diktatúra? Felvilágosult tömeg vagy őrizetlenül hagyott állatkert?” Szophoklész mindig aktuális kérdéseket megfogalmazó klasszikusát Jelena Bogavac állította színpadra.

Május 27-én, a kisfesztivál zárásaként a Tünet Együttes Apropó című, kétrészes táncszínházi estjét láthatják a nézők, melyet a társulat tízéves fennállása alkalmából állítottak színpadra. Az Ez mind én leszek egykor című Szabó Réka szóló személyes leltár, amelyben a táncos-koreográfus „mesésen” mutatja be egy 44 éves nő, anya, művész életének számvetését. A Nem emlékszem, hogy így neveltek volna pedig a társulat tagjainak valós és fiktív emlékeit felvonultató, költői, szívszorító, humoros, egyszerre személyes és mindenkire jellemző darab, „Őszinteségük, (ön)iróniájuk, mély emberségük vigasztaló, méltóságteljes protestálásnak hat egy barbár, hiszterizált országban.”


Bővebb információk és jegyrendelés: maszk@maszk.hu


2014.05.20.

forrás: MASZK

Levél Dr. Nikolényi Istvánnak

Hetvenkét éves korában elhunyt Dr. Nikolényi István, a Szegedi Szabadtéri Játékok egykori igazgatója - rá emlékezünk.

Kedves István!

Köszönjük, hogy a rendszerváltozás második évében volt egy remek ötleted, és megalapíthattuk a Szabad Színházak Nemzetközi Találkozóját. Jó hely ez a Szeged, kellett hozzá. Ahogy a Szabadtéri Játékok is, aminek akkor az igazgatója voltál. Az első három év, a tipegések-topogások kora Veled, Veletek ment, azóta a saját lábunkon állunk.
Amikor az évekből évtizedek lesznek, sokat csiszolódnak, kopnak, horpadnak emberek és dolgok. Volt, ami köztünk is fokozta a súrlódást, de az alap nem változott. Az Alapítónk voltál és maradsz, most, sajnálatos halálodban is.
Kedves István!
A 24. THEALTER Fesztivál harangjai – tudod, színházban mindig szól valami távoli, hívó, emlékeztető harangszó – Érted is szólnak, 2014. július 18. és 26. között. Nem múlón!

Balog József és a MASZK Egyesület
Fotó: Schmidt Andrea/Délmagyarország

2014.04.07.

forrás: MASZK

THEALTER 2014

Az idei fesztivál időpontja: július 18-26. Lehet tervezni a nyarat:)

2014.02.27.

forrás: MASZK

Videó + nyereményjáték

Papp Melinda "Színház egész Szeged" című, díjnyertes videóesszéjéhez kapcsolódóan nyereményjátékot hirdetünk!

Az Apertúra Magazin "Szeged – más szemmel” című alkotói pályázatán díjat kapott Papp Melinda "Színház egész Szeged" című videóesszéje, amely Egyesületünk - legfőképp a THEALTER fesztivál - programjainak segítségével néz más szemmel Szeged tereire, helyeire.
A videóesszéhez kapcsolódóan nyereményjátékot hirdetünk: aki a legtöbb társulatot/előadót és előadását felismeri a videóból, nyer 1 db belépőt az ÖSSZES 2014-es programunkra, a 2. és 3. helyezett pedig 1-1 belépőt a tavaszi programjainkra.
És jó produkciókat fogunk elhozni az idén is, érdemes játszani!

A határidő március 15., a szép hosszú listát a maszk@maszk.hu címre kérjük elküldeni.

Adunk azért egy kis segítséget is: a videóban 41 előadás/program szerepel, ezeket tavaly és tavalyelőtt láthattátok nálunk, szinte az összeset a nyári THEALTER-en és az őszi THEALTER U21 plusz minifesztiválon, az ezekhez kapcsolódó híradóinkat pedig itt találjátok.

2014.02.27.

forrás: MASZK

 Összesen: 5 hír hír / oldalra:   5
 1/1 oldalra « Előző Következő» Ugrás közvetlenü a(z):   
a lap tetejére
 

2022 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció