Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / A fesztiválról / Ismertető

 

A fesztiválról

Ismertető

nyomtatható verzió

Intro

AMI
azt illeti időről időre illik elmondani hogy akkor ez most micsoda is volna hogyan is hívják mire lehet gondolni miközben történik akik csinálják végül is akarnak-e állítani valamit vagy kérdezősködnek csupán hogy mire is ez a felhajtás a valóság-improvizációk és a fikciófutamok alapvetően befolyásolják-e úgy a gazdasági folyamatokat mint a társadalmi felépítményt (khm) politizál vagy esztétizál a drágaságom simogat vagy odavág eltartja a néző vagy bízzuk az államra osszon szorozzon aki részesül és fusson akinek nincs bora így merengtem magam is míg meg nem világosított egy hajdani amatőr aki képes volt ezt és a profit szintetizálni és akivel egy 1999-ben készült interjú a napokban jelent meg és nem mintha minden szavát magamra magunkra tudnám vonatkoztatni de ha kérdeznétek megismételném Ruszt József szavait: Én pedig nem vagyok alternatív… igazából konzervatív voltam.

balog

MASZK

A fesztivál díszvendége idén a Mentőcsónak Egység: a művészi értékeken túl a társadalmi felelősségvállalás és aktivitás, illetve a MASZK Egyesület munkáját civil szervezetként 27 éve meghatározó, kiemelt jelentőségű értékek - empátia, szolidaritás, felelősségvállalás, problémaérzékenység, tolerancia - fontosságát is kifejezi ez a döntés.
Az idei fesztivál programjának is kiemelt része a műhelymunka, a színházi képzésben résztvevő fiatalok részére meghirdetett tréningkurzusok vezetésére Pass Andrea író, rendező, dramaturg és Widder Kristóf táncos, koreográfus vállalkozott. Az izgalmasnak ígérkező tréningbemutatókat július 28-én láthatja a közönség.
A kiváló hazai és szegedi alkotók, valamint az utánpótlás mellett a THEALTER karakterét megőrizve külföldi vendégeinket továbbra is a Déli Vonal szellemében, Kelet- és Dél-Európa izgalmas színházai közül válogattuk, és a hagyományoknak megfelelően vendégül látunk határon túli magyar alkotókat is.
Számos régi kedvenc mellett idén is van „elsőbálozónk”: a marosvásárhelyi András Lóránt Társulat és az Ellas duó is első alkalommal mutatkozik be. 9 nap alatt 9 helyszínen közel 60 eseményt, 6 premiert, 2 magyarországi bemutatót, szabadtéri és szakmai programokat is kínálunk, így mindenki megtalálhatja a kedvére való programot. Biztosak vagyunk benne, hogy az idei év is tartogat meglepetéseket, felejthetetlen, meghatározó pillanatokat a közönség és a szakmabeliek, a szegediek és az ide látogatók számára.
Az Európai Fesztivál Szövetség EFFE-minősítését második alkalommal elnyerő THEALTER olyan fesztivál, amely hagyományai, erényei megtartása mellett úgy tud megújulni, hogy még többet és még jobbat adhasson a közönség és a szakma számára. Huszonhetedik alkalommal is értéktartó és értékteremtő programsorozat összeállítására törekedtünk, amely a színház életképes és megújulni tudó arcát mutatja fel, elsősorban a közönség, a közösség számára. Fontos számunkra a közönségünk – reméljük, ezt idén is érezni fogja minden fesztivállátogató, és reméljük, mi is fontosak maradunk a nézőknek.
A jövő folytatódik.

Stáb

MŰVÉSZETI VEZETŐ
Balog József

PÉNZÜGYI IGAZGATÓ
Martinkovics Katalin

PROGRAMSZERVEZŐ
Bodon Györgyi

MUNKATÁRSAK
Gera Judit
Szabó Zsuzsa Réka

KÜLÖN KÖSZÖNET
Jászay Tamásnak a fesztivál előkészítéséhez nyújtott segítségéért

ANGOL VERZIÓ
Gera Judit
társulati anyagok alapján

PLAKÁTTERV
Baráth Ferenc

DESIGN
Print and Production
eredeti layout: Factory Creative Studio

FESZTIVÁLFOTÓ
Révész Róbert

THEALTER FILM
Papp Melinda
Kovács Zoltán

WWW.THEALTER.HU BLOG JR.
Balázs Nóra
Dohy Anna
Elefánti Emma
Jászay Tamás
Proics Lilla
Radó Lili

TECHNIKAI VEZETŐ
Turcsányi István

SZÍNPADMESTER
Szabó Károly

TECHNIKUSOK
Dancsó Kovács Krisztián
Kiss Tamás
Kormosói Róbert
Márta Mihály
Molnár Béla
Payer Ferenc
Pozsár Gábor
Schenk Tibor
Stadler Ferenc
Szabó Dániel
Szűcs Gábor
Szűcs Gergő
Tapodi Mihály
Tót-Bagi Árpád
Varga-Bogdanov Attila

ÖNKÉNTES SEGÍTŐK
Balogh Réka
Benczur Kata
Borbély Éva
Boros Tamás
Fekete Zsófi
Gellérfi Bence
Hódi György
Kávai Zsuzsanna
Kecskés Zsuzsanna
Korsós Brigitta
Kovács Dóra
Lóki Kitti Klára
Nagy Ágoston
Nagy Arnold
Nagy Dominika
Orosz Bori
Petró Annamari
Petró Juli
Rátky László
Rédei Eszter
Szántai Márk
Tóth Hajna
Vecsernyés Viktória
Vida Ági
Zélity Dávid

  a lap tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció