Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 1998 / Július 23, Csütörtök

 

Előadás

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Clipa Színház (Izrael): Wanted

23. Csütörtök 22:00     Kisszínház

90'

A Clipa Színház 1995-ben jött létre Tel-Avivban. Vezetôi, Dmitri Tulpanov és Idit Herman különbözô területekrôl érkezô mûvészekkel dolgoznak együtt. Dmitri Tulpanov Szentpéterváron született, kôfaragó és szobrász szakon szerzett diplomát, de ezzel párhuzamosan zenét és színészetet is tanult. 1987-tôl 1995-ig a Derevo társulatának volt tagja. Idit Herman Tel-Avivban született, táncolni tanult, tanulmányai befejeztével pedig csatlakozott a Bat Sheva Társulathoz, akikkel sokat dolgozott és turnézott külföldön. Amszterdamban találkozott Dmitrivel, és hamarosan megalapították a Clipa Színházat.

Elôadásaik teljes mértékben független táncszínházi darabok. Alkotóik maguk építik a díszletet, készítik a jelmezeket, tervezik a világítást és adják elô a darabokat. Produkcióik rendkívül látványosak, álomszerû színházi képek jelennek meg a színpadon.

Idôrôl idôre más és más mûvészekkel dolgoznak együtt, elôadásaik így folyamatosan megújulnak és mindig friss élményt jelentenek a nézôk számára.

Már a kezdetektôl nyertek díjakat különbözô színházi és táncfesztiválokon.

A Clipa Színház ezen darabja egy férfi összeomlásának története, aki elveszít egy olyan papírt, amely késôbb kulcsfontosságúnak bizonyul, s így kitörli magát minden létezô nyilvántartásból. Míg kétségbeesetten próbál új papírt szerezni, képzelete szürreális víziókkal zavarja össze és egyre mélyebbre taszítja.

Forró és sötét bürokratikus rémálom a Közel-Keletrôl, egyenesen Tel-Aviv földalatti járataiból.

szereplők

Dirk Kunesch, Dmitri Tulpanov, Idit Herman

zene

Clipa Theatre

rendező

Dmitri Tulpanov, Idit Herman

díszlet

Clipa Theatre

jelmez

Clipa Theatre

fény

Daniel Lipschits

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció