Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 1998 / Július 26, Vasárnap

 

Előadás

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Hattyú Dal Színház: Árgyilus királyfi és Tündér Ilona

26. Vasárnap 17:00     Dugonics tér

120'

A Hattyú Dal Színház egy hattagú alternatív színházi társulás, amely 1994-ben a M. É. G. Színház utódaként jött létre. Elméleti és gyakorlati munkájuk a minimalista és maximalista színházértelmezés között egyensúlyoz. Elôadásaik közös szellemi és gyakorlati munka gyümölcsei. Maguk készítik díszleteiket és kellékeiket (bábokat és maszkokat), valamennyien színészek és bábjátékosok is. Nem használnak semmiféle technikai berendezést, inkább hagyományos módszerekkel, nagy bábokkal, maszkokkal, mozdulatokkal dolgoznak. Utcaszínházukat azoknak a nézôknek szánják, akik nem juthatnak el kôszínházakba. Fôként utcán és fesztiválokon lépnek fel. Színpaduk egy szekér.

"Minden magyarlakta vidék legnépszerûbb tündérmeséjének feldolgozásával mi is beálltunk a szinte végtelen sorba, mely Gyergyai Albert nevével kezdôdik s benne ragyog Vörösmartyé...

Mi e hallatlan népszerûség oka? El lehet még mesélni ebben az apokaliptikus korban az embereknek az égi szûz és a beavatási utat végigjáró királyfi történetét, a Nap-leány és Hold-ifjú szerelmét, mely valahonnan a hattyú nemzetség, a vízimadarak népének ôslápjától kísér bennünket? A magunk olvasatához Gyergyai varázslatos XVI. századi szövegét vettük alapul, de lévén bábok a fôhôsök, idôrôl-idôre a gesztusnyelv, az ének, s a zene veszik át a szót. S hogy a humor se hiányozzék, kölcsönvettük Bufti Rikkót principális Balogh István úrtól. Sajdítjuk ô is szerezte valahonnét."

 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció