Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 1998 / Július 24, Péntek

 

Előadás

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Ládafia Együttes : Vásári Játékok

24. Péntek 14:00     Dugonics tér

120'

A biatorbágyi bábegyüttes öt éve dolgozik az utcákon. Ötletes szcenikai megoldásaikról és remek karakterformáló erejükrôl híresek. A Ládafia Bábszínház vásári játékokat mutat be, név szerint a Lóvátett kupec, a Krisztus Urunk és az obsitos, illetve a Cirkusz címû darabokat.

A Lóvátett kupec egy búzatermelô gazdáról szól, aki perlekedés után elengedi a feleségét a vásárba, hogy az idén ô adja el a búzát. Az asszony elmegy a vásárba, s ezzel elkezdôdnek a gondok.

A Krisztus urunk és az obsitos egy kiöregedett obsitos katonáról szól, aki minden vagyonát, három arany tallért a koldusoknak adja. A koldusok, akikkel három ízben találkozik, nem mások, mint Krisztus és Szent Péter. Cserébe teljesítik három kívánságát: kap egy pipát, amibôl soha nem fogy ki a dohány, egy pakli kártyát, amivel mindig nyer, ha játszik, és egy zsákot, amibe mindent be tud fogni, amit csak akar. Az örök üdvösséget ráadásnak kapja… még életében… És halálában? … Lehet, hogy addigra már a pokolnak sem kell.

A Cirkusz látványos darab: sárkányidomítás faketrecben, közben egy egyensúlyozó szám, tûznyelés, kötéltánc, mindez bábokkal, amelyek túllépnek az emberi test korlátain.

 

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció