Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2001 / Július 27, Péntek

 

Előadás

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Gledalisce Glej (Szlovénia): Su és Sid - I did it my way

27. Péntek 19:30     Régi Zsinagóga

240'

A Gledalisˇcˇe Glej (Glej Színház) a szlovén alternatív színházi élet egyik mérföldköve. 1970-ben alapították, az elsô kísérleti színházak egyike. Berkeibôl szerzôk, rendezôk és színészek markánsan új generációja került ki az évek során, az általa képviselt esztétika révén pedig Szlovénia bekapcsolódhatott a nemzetközi színházi világ vérkeringésébe. A kilencvenes években olyan fiatal és radikálisabb mûvészek dolgoztak itt, akik továbbfejlesztették a nonverbális, fizikai színház kifejezésmódját.

A Su és Sid – a rendezô többi elôadásához hasonlóan – táncszínházi elôadás. Ebben a darabban azonban a tánc és színészet megszokott kombinációja három, az eseményeket követô tv-készülékkel egészül ki, amelyeket a színészek mozgatnak a színpadon. A darab eredeti zenéjét, melyet MC Brane írt kifejezetten erre az elôadásra, többször megszakítja Sinatra és a Sex Pistols dala, valamint idegennyelv-oktató kazetták párbeszédei. Így választja ketté a szerzô az eseményeket: a valóság és a fikció világát. Helyenként ez a két szint átfedi egymást és egybemosódik.

Elôadásának témáját és motívumait a rendezô ismét a mindennapokból merítette. A fôszereplôt, Sidet, három nôhöz: a feleségéhez, a szeretôjéhez és a barátnôjéhez való viszonya határozza meg. A világ teljessége, sôt telítettsége olykor a képzelet birodalmába vezeti Sidet, ami néha felér az öngyilkossággal. Ebben az állapotban önmagát kínozva és gyötörve fejezi ki dühét és haragját, miközben Sex Pistolst hallgat.

szereplők

Bara Kolenc, Dusan Teropsic, Inti Sraj, Tjasa Zeleznik

zene

Brane Zorman

rendező

Tomaz Strucl

díszlet

Emir Jelkic

jelmez

Urska Samec

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció