Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2001 / Július 25, Szerda

 

Előadás

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Metanoia Különítmény: Túlment (harminc méter)

25. Szerda 22:00     Bálint Sándor Művelődési Ház

90'

Kommentár helyett:

„A bűn nem akkor a legveszedelmesebb, amikor nyíltan szembeszegül az erénnyel, hanem amikor erénynek álcázza magát és megfertőzi a felismerő érzéket.”
(WEÖRES SÁNDOR)

Egyszer télen láttam egy embert, derékszögben előregörnyedve, homlokát a lépcsőházi radiátorra támasztva; a kétoldalt mellette álló súlyos és tömött műanyag zsákszatyrok bütykeit markolva, mozdulatlan. Fölfelé menet egy, a kutyáját sétáltatni induló ember megkérdezte tőlem: „Nem látott itt állatokat? Szoktak ám itt aludni.”
(PEROVICS ZOLTÁN /O)

„Sem az egyes ember, sem az egész emberiség az idők folyamán nem lett sem okosabb, sem jobb, sem boldogabb, sem értelmesebb. Érettebb lett. Novalis mondja: „Az ember nem tesz egyebet, mint folyton hazatér.” Az emberiség sem tesz mást. Végleges hazaérkezésünkhöz ötezer évvel közelebb vagyunk. (…) Az emberi szív saját képétől megtermékenyítve már megszámlálhatatlan évezredek óta teherben van és várandós: önmagával. Önmagát akarja megszülni irtózatos idők óta, megmérhetetlen kínnal és megrendítő állhatatossággal.”
(HAMVAS BÉLA: ANTHOLOGIA HUMANA, BEVEZETŐ – RÉSZLETEK)

szereplők

Bánki Róza, Benkő Szabolcs, Bulatovic Gabriel, Elek Erzsébet, Ferenczi Ernő, Francia Gyula, Jenei János, Kiss Attila, Kiss Csaba, Tóth Balázs

asszisztens

Perovics Zoltán

 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció