Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2008 / Július 24, Csütörtök

 

Előadás

Webnapló
bezár adni az érzést 2 az utolsó néző fesztzár klamm háborúja adni az érzést kedvenc képem szivárvány, kígyó úszóházi turbóparti majdnem vége gudbáj maszkaland módra turbo urban paradiso a tánc mindenkié - bozsikék betáncolható terek önkényesek pedig vannak sírós lélektánc landart: homoki teve a hét műtárgya maszk-kalandorok rudolf hess tíz a nap csendélete holland cunami makám koncert bele a közepébe megnyitók napja befőtt 0. nap - a várakozás napja

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Pinceszínház Produkció: Vajda István: Pedig én jó anya voltam...

24. Csütörtök 16:00     Csillag Börtön

100'

Pogány  Judit  a  magyar  színjátszás  egyik  legsokoldalúbb  és  leghitelesebb színésznője. Kaposvártól az örkény Színházig tartó változatos és gazdag színészi pályája során megmutatkozott már anya-szerepben. ahogyan azonban a budapesti  Pinceszínházban bemutatott önálló  estjében  alakítja  az utolsó magyar halálra ítélt édesanyját, az finoman szólva is: sokkoló.
1979-ben egy brutális kettős gyerekgyilkosság rázta meg Budapestet. az újságokban az idő tájt a bunügyi hírek közt vezető helyen szerepelt a budapesti levélkihordóból színházi munkássá lett fiatalember tragikus története. Az újsághírek alapján indult el a férfi családjához Vajda István, és készített tényfeltáró riportsorozatot a férfi édesanyjával. A beszélgetésekből évekkel később megrázó erejű monodrámát  írt  „a  gyilkos anyja”  címmel. A döbbenetes őszinteséggel kitárulkozó anyafigura  megformálása  hatalmas  lelkierőt, koncentrációt és olyan eszköztelen színpadi jelenlétet igényel, amelyet talán  csak  a  görög  drámák nőalakjainak előadása.

A Csillag börtönben nyaranta  megrendezésre  kerülő Dankó Pista Fesztivál bemutatkozási lehetőséget  nyújt mind  az  alkotó  tevékenységeket  folytató  elítélteknek, mind  külső előadóknak.  A THEALTER  fesztivál  idén ezzel  az  előadással  csatlakozik a programsorozathoz.

KORLÁTOZOTT NÉZŐSZÁM!

www.pinceszinhaz.hu

szereplők

Pogány Judit

dramaturg

Góczán Judit

rendező

Anger Zsolt

díszlet

Bodnár Enikő

jelmez

Bodnár Enikő

asszisztens

Jánoska Zsuzsa

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció