Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2008 / Július 25, Péntek

 

Előadás

Webnapló
bezár adni az érzést 2 az utolsó néző fesztzár klamm háborúja adni az érzést kedvenc képem szivárvány, kígyó úszóházi turbóparti majdnem vége gudbáj maszkaland módra turbo urban paradiso a tánc mindenkié - bozsikék betáncolható terek önkényesek pedig vannak sírós lélektánc landart: homoki teve a hét műtárgya maszk-kalandorok rudolf hess tíz a nap csendélete holland cunami makám koncert bele a közepébe megnyitók napja befőtt 0. nap - a várakozás napja

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Egyetemi Színház: Hubay Miklós új drámájának felolvasószínházi változata - -

25. Péntek 17:00     Jate Klub

40'

A  Szegedi  Egyetemi  Színház  2003  óta  muködik,  tagjai  nagyrészt  egyetemisták  és főiskolások.  Darabjaik  elsősorban  a  18-25  éves  korú,  egyetemista  nézőket  célozzák meg, de természetesen a város szélesebb közönségének érdeklődésére is számítanak. A  SZESZ mára  talán  fontos  szereplőjévé  vált  Szeged művészeti  életének,  s  a  fiatalok színházi/színházra nevelésében is oroszlánrészt vállal, összekötő kapocs a Bábszínház, a Szegedi Nemzeti Színház, illetve a Szabadtéri, a Pinceszínház és a szegedi alternatív színházi világ között.
Eddig  öt  bemutatót  tartottak  és  készülőben  új  darabjuk  is: Némá’  de  levente, Heltai Jenő drámája nyomán. 2005-ben és 2006-ban a pécsi Országos Egyetemi és Főiskolai Színjátszó Fesztiválon díjat is nyertek.

Hubay Miklósnak, a magyar drámaírók doayenjének, a Fesztiválra készülő darabja – felolvasó-színházi változatban – magyarországi ősbemutató lesz. az idős mester kellő iróniával és, ami nem lebecsülendő, öniróniával tekint végig az egyszerre szörnyuséges és csodálatos XX. századon, melyet végigélt. Kitágítva a tér-idő dimenziót, mintegy filozófiai síkon értelmezve az emberi létet, végigtekint egyben az európai kultúrkörön, civilizáción is. a darab centrumában a „Mi lett volna, ha…?; Mi lenne, ha…?” kérdésköre.
Mi lett volna, ha Oidipusz nem öl? Nem lenne Freud sem? Ugyanaz. Metamorphosis. Alapvető erkölcsi-morális kérdések  tisztázása. Letisztultság. Bölcsesség. Higgadtság. A görög-római irodalmi tematika nyomán. Nem jöhetne jobbkor (jobb kor) ez a darab.
(Czene Zoltán, SZESZ, muvészeti vezető)

czenezoltan@t-online.hu

közreműködik

Radikális Szabadidő Színház társulata

koordinátor

Czene Zoltán

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció