Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2008 / Július 25, Péntek

 

Előadás

Webnapló
bezár adni az érzést 2 az utolsó néző fesztzár klamm háborúja adni az érzést kedvenc képem szivárvány, kígyó úszóházi turbóparti majdnem vége gudbáj maszkaland módra turbo urban paradiso a tánc mindenkié - bozsikék betáncolható terek önkényesek pedig vannak sírós lélektánc landart: homoki teve a hét műtárgya maszk-kalandorok rudolf hess tíz a nap csendélete holland cunami makám koncert bele a közepébe megnyitók napja befőtt 0. nap - a várakozás napja

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Bevezetés a fizikai és mozgástréning módszerébe: -

25. Péntek 14:00     Jate Klub

Ezeket  a  technikákat  korábbi  munkáim  során  olyan  mesterektől  sajátítottam  el, mint Csetneki Gábor  (Szárnyak Színháza) és Oleg Zsukovszkij  (Derevo, La Pushkin Theatre).  a  gyakorlati  tapasztalatok  azt mutatják,  hogy  az  intenzív  fizikai  tréning lehetőséget  teremt a színész számára, hogy képzeletét kreatív módon használja fel, alkotóerejét fejlessze, és ezek segítségével olyan új területeket fedezzen fel önmagában, melyeket hasznosítani tud későbbi munkáiban.
Ezeket  a  több  ezer  éves  távol-keleti  tapasztalatokra  épülő  gyakorlatokat  Jerzy Grotowski  és Min  Tanaka  (butoh)  is  alkalmazta.  Lényegük  a  színészi  aktusnak  és cselekvésnek  a  hitele,  hogy  az  előadó  dolgozott magán,  így  egy megváltozott,  új, nyitottabb  lelkiállapotba kerül. Ez egy olyan módszer, amely segítségével a színész a mindennapi gátlásokat és maszkokat le tudja vetni, és új viselkedési szerkezeteket hozhat létre. Célja többek között egy intenzív, teremtő tudat kialakítása. a színésznek az a dolga, hogy a szívét az  igazság szintjére emelje, hogy a  testét és  lelkét minden oldalról  alkalmassá  tegye  arra,  hogy  az  egy  hangszerré  váljon,  amin aztán játszani kezd – mondja a keleti nó színház is.
Mindezen gyakorlatok és metódusok közös gyökere: a  testi készenlét vezet a lelkikészenléthez.
Barna Gábor Botond

A tréningre elsősorban egyetemisták, főiskolások jelentkezését várjuk!
Jelentkezés: személyesen a  fesztivál  ideje alatt,  július 23. szerda 16.00 órától július 25. péntek 13.00 óráig a helyszínen (JaTE Klub), az információs pultnál, vagy e-mailben a czenezoltan@t-online.hu címen.
Megfelelő öltözet (tréningruha) szükséges.


A TRÉNING DÍJTALAN

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció