Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2015-1 / Május 21, Csütörtök

 

Előadás

Webnapló
vége van thank you! cry baby bloggerdíjak csakazértis tisztelt hazudozó - jutalomjáték weöres sándor ismeretlen versei yo múlt idő talpaink állampolgári ismeretek egy biciklizés margójára lulu, feminista-e vagy? trojka: cleansed máágness zenében úszni bloggerbio III: akár akárki nyaff nyaff nyaff öltönyösök a sócsíkon belül fuharosok beksztédzs vagy mi túlvagyunk aranymetszés, atlantiszbár fesztblogger bio II. fesztblogger bio I. 12 nő hűtőmágnes, kitűző van eladó előadáselőtt az új mantra: eszme álfesztiválbarátok kíméljenek! u21 nyitó merénylet a felejtés kegyelme

Részletes információ

Oldal nyomtatása

ADY-ÁK Színpad (Debrecen): Mrożek: Nyílt tengeren

21. Csütörtök 20:00     Régi Zsinagóga

45'

A Kövér: Váradi Gergely
A Közepes: Kotormán Ábel
A Kicsi: Pálóczi Bence
Postás, Lakáj: Gáll Levente

„Hajótörést szenvedtünk. Hárman maradtunk a csónakban. Kezdek éhes lenni.”

Utakat keresünk önmagunk kifejezésére, fejlesztésére. Mrożeket találtuk meg és ő is megtalált minket. Ki és hol befolyásol bennünket? Milyen szerepeket játszunk a saját életünkben? Ezeket vajon magunknak választottuk? Hogy lehet ezeket megenni, megetetni a másikkal? Ilyen és hasonló kérdésekre keresik az alkotók a választ az előadásban.

„Nagyon aktuális helyzetet ábrázol a történet, ember embernek a farkasa. Hogy miért nyúlunk egy politikát és társadalmat kritizáló darabhoz 19 évesen? Erre a válasz szinte magától értetődő, akarva akaratlanul benne vagyunk az aktuális politikában. Nekünk is el „kell” menni szavazni és mi is részei vagyunk annak a nagy egésznek, akik döntéseket hoznak, így joggal mondhatjuk, hogy nem idegen tőlünk se a politika se a társadalmi helyzet.”
(Váradi Gergely)

Slawomir Mrożek lengyel író egész Európát bejárta a sztálinizmus idején. Művei az abszurd stílusában íródtak, burkolt politikai és történelmi célzásokkal. Drámáját a debreceni Ady Endre Gimnázium emeltszintű drámai képzésében részt vevő diákok állították színpadra, produkciójuk az idén bejutott az Országos Diákszínjátszó Találkozón döntőjébe.

Az V. THEALTER U21 plusz Aperitif kisfesztivál programja.

Jegyár: 600 Ft, diákigazolvánnyal ingyenes

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció