Search
 
  Program | About Thealter | Archive | Press | Links  
 

THEALTER / Festivalblog

 

News

itta vége a végső válasz szomorú gudbáj bűnjelek voksoltunk a tünet együttessel legyetek bátrak! szabó réka: ez mind én leszek egykor még mindig a többiek szabó réka egy angyal önnek ciánvoks ujjgyakorlat fotós és költő növendékeknek kosztoláyni dezső színház - antigoné mégeccer haiku kdsz/antigoné/zsarnokság kosztolányi dezső színház - ó jaj én kérek elnézést nemkétszék, nemasztal antigoné vs iszméné antigoné/fáni a padon saniybá szong a kurvák pénzén (úrinő) toldi másodszor burok és buborék mennyekbe vágtatás helyett ringat mit is kellene írni? megnyitott fesztivál, barátom! igen igen nem nem de

Videók

 

 

legyetek bátrak!

2014.05.28.

11:54

most, hogy szabó rékát megírtam, a gyerekek járnak a fejemben.

azok, akiket az ide thealter u21 kisfeszten láthattunk.

a kaposvári diákok, a szegedi színitanodások, a hmg-sek.

pontosan fel tudom idézni a pillanatot, amikor a lányom, eszter-virág közölte - igen, szándékosan ezt a szót használom: közölte: nem akar színész lenni, nem megy a színművészetire.

a hmg drámatagozatáról nem vezet a színművészetire egyenes út, a gyerekek csak kis része tanulja az érettségi után a színészmesterséget.

tehát, amikor közölte.

a szívem ujjongott, a szívem összetört.
nehéz élet várna rá, ha színész lenne - de nem lesz, ujjongott a szívem.
csodálatos élet várna rá, ha színész lenne - de nem lesz, összetört a szívem.

persze, ez boldog-csalódott állapot nem tartott sokáig, mert az én lányom olyan, mint urbán andrás: baltaafejbe, szóval elindította a következő csapást: újságírónak tanul. nagy balhé volt. azt hiszem, még kitagadással is megfenyegettem, de ő csak mosolygott.

és most néztem ezeket a tiszta tekintetű gyerekeket a színpadon - boldog ifjúság.szívükben még a remény, az élet ígérete, annyi minden vár rájuk még. láttam a szemükben az izgatottságot, hogy színpadon vannak, a taps kiváltotta örömet, amikor véget ért a darabjuk, hogy keresik a nézők tekintetét és próbálnak benne olvasni.

legyetek bátrak! és hallgassatok a szívetekre. ezek az anyai jótanácsaim.

emellett nem árt, ha megtanuljátok a szöveget jól - ahogy most is tettétek -, ha szépen artikuláltok a színpadon - ahogy most is tettétek -, és felcsipegetitek minden előadás után az öröm és boldogság utolsó morzsáit is. remélem, így tettétek.to the top
 

2024 THEALTER

Imprint    Sitemap    Privacy policy   Sign in   Registration