Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

csak tíz év múlva ne ez a dal legyen alszunk rá egyet... téli utazás a kaposváriakból balta luxus csárdáskirálynő és zombik a nézőtéren hangállam - én zene nélül soha a legjobb előadás: csontbrigád hősök, hétköznapiak megvillan családi pótlék cipőtrend a bűvös mondat blú iz red szong mit nézzünk ma? mindent! én kérekelnézést1 férfibarátságról az athéni timon veretes párbeszéd a fesztiválbarátság égisze alatt hmg/halálra táncoltatott gagarintól steinerig - nagyon szubjektív kis esti hmgs zene u21 hivatalos megnyitó szophoklész reggelire u21 megnyitó előtti megnyitó

Videók

 

 

hősök, hétköznapiak

2012.10.13.

12:42

Horváth Mihály Gimnázium 11.D (Szentes): Igazi hősök
szereplők:
Mici, a castingos lány: Mészáros Dorottya
Lányok a koliból: Mátyás Viktória, Szalai Kinga, Vida Ibolya
A buszsofőr: Szabó Tamás
A busz: Poszler Gabriella
Az ápolónő: Nyilas Zsaklin
Az orvos: Karikó-Tóth Zsófia
A páciens: Varga Katalin
Fiatal nő/"Farkas", az indiánlány: Terényi Eszter
A fitness fiú: Purosz Leonidasz
Norbi: Papp Zsombor
Rubint Réka: Kintner Nikolett és Zsingor Nikolett
„Fecske”, az indiánlány: Tajnai Loretta
„Róka”, az indiánlány: Egyed Barbara
„Sólyom”, az indiánlány: Major Anna
a rendező szerepében: Pádár Zsolt
rendezte: Pádár Zsoltnéhány évvel ezelőtt tanár barátnőm mesélte: amikor megkérdezték a gyerekeket, hogy mik szeretnének lenni, a gyerekek többsége azt mondta: híres. hogy ezt énekesként, valóságsós celebként érik el, mindegy. csak híresek legyenek.
ja, és gazdagok.

nem is haragudhatunk rájuk. ezt látják. mi mást akarhatnának?

a hétköznapi hősök olyan emberek története, akiket akár mi is ismerhetnénk. egyedülálló anya, munkanélküi, árufeltöltő, buszsofőr, ápolónő.

a rendező szerint, aki egy forgatásra castingol, nem túl nagy a választék.

ibi 23 éves. terhes lett, nem ment egyetemre. az apa lelépett. ibi egydülálló, a forgatásra azért jelentkezett, hogy a kicsinek biztosítani tudja a jövőjét.

kinga 23 éves. nem tanult tovább. árufeltöltőként dolgozik a szüleinél lakik. a castingra azért jött el, mert el akar költözni otthonról.

viki 23 éves. dolgozott külföldön, hazajött, most munkanélküli. szeretne továbblépni.

a buszsofőr. 4 30kor indul a vadkerti térről. tespedve, mélázva, süppedve mocorgó kormányát vigyázza. azt képzeli, csillagrombolót vezet. kiábrándult. mer az a kurva élet, hogy az ember halálra dolgozza magát, éhezik. rohadjon meg az egész rendszer, sírja.az ápolónő. a klinikán egy elektrosokk-kezeléseket végeznek.

a lány, aki más lányokkal bandázott. indiánok voltak, ő a farkas. a fiú, aki azt mondja: mielőtt norbi fénye átjárt, keményen bagóztam. "norbi a kiválasztottak szeretetével felemel bennünket és vele vagyunk mi is. "hogy ki kapja meg a szerepet, végül nem derül ki. de mindegy is.

mindannyian főszereplők, a saját kis nyomorúságuk sztárjai. csak hát ez a sorozat nem az a sorozat. mindannyian  hisznek abban, hogy a hírnévvel jön a jólét és a boldogság is, és ha felfedezik őket, az egy csapásra megváltoztatja az életet, azt az életüket, amit nehéz és gyűlölt csomagként cipelnek a hátukon.
a lap tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció